Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Kauwen vast in schoorstenen

Toegevoegd: 02-05-2015, 20.18 uur
Beide kauwen zijn ter verzorging met de dierenambulance mee gegaan.
Beide kauwen zijn ter verzorging met de dierenambulance mee gegaan.
© Foto: Marcel Kloet
Door: Rolf de Feijter

'S-HEER ARENDSKERKE - De brandweer is zaterdagmiddag ingezet bij een melding van dieren in problemen in 's-Heer Arendskerke. Ook de dierenambulance was aanwezig.

De brandweer werd rond 15.50 uur gealarmeerd omdat er twee kauwen vast zaten in in de schoorstenen van twee verschillende woningen aan de Liesbethstraat. De aanwezige brandweereenheid heeft met behulp van de ladderwagen de kauwen uit de schoorstenen gered.

Beide kauwen zijn ter verzorging met de dierenambulance mee gegaan.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
piet (4-5-2015 om 07:26)
kauwen brengen weldegelijk schade aan het gewas aan. ze vreten al het zaad op. daarom bestrijden wij deze kauwen. en de populatie kauwen is veelste groot. en omdat deze veel te groot is komen andere vogels in de verdrukking. dus het is grote onzin
dorpsbewoner (3-5-2015 om 20:31)
't moet niet gekker worden! Straks wordt er nog gebeld omdat er een vlieg verstrikt zit in een spinnenweb;-)
Rick (3-5-2015 om 20:10)
B. de Reu: dieren zijn niet verantwoordelijk voor hun gedrag; zij handelen volgens hun instinct.Individuele dieren dienen uit een netelige positie gered te worden.Dat het natuurlijk evenwicht ver zoek is, is overigens ook te danken aan de mens.Bij ons mensen krijgen lieden met laakbaar gedrag, waarvoor ze wel zelf verantwoordelijk zijn, eveneens kost, verzorging en inwoning in bv. Torentijd. En die verdienen het minder!!
Monique (3-5-2015 om 15:58)
Wat een goede actie, ook een dier in nood heeft zeker hulp nodig, en nog ter verzorging mee met de dierenambulance, ...allemaal voor niets! Een paar honderd meter verder, of in ieder geval zodra deze vogels, evenzo de duiven, koolmezen etc. zich op een akker gaan bevinden, worden ze afgeknald door jagers, want zo meent men, ze brengen plantschade aan. Och ja, en ze poepen op het land! Zal een druppel op de gloeiende plaat zijn, als je eens in de gaten houdt wat de gemiddelde akkerbouwer-boer aan stront en chemische stoffen met grote regelmaat in hele grote hoeveelheden over dezelfde akkers heen sproeit. Evenzo, goed gedaan hulpverleners, dank namens de kouwen, en vogelliefhebbend Nederland
Renata (3-5-2015 om 12:43)
Goed werk mensen, ieder leven telt.
Ad (3-5-2015 om 12:02)
Deze dieren zijn een plaag in diverse delen van de provincie, is dit nu nodig?
Cookie-instellingen beheren