Weerbericht:
Vanochtend droog, vanmiddag regen en vrij veel wind
Verkeersinformatie:
Geen files

Vrachtwagen en bestelauto botsen op Tolplein

Toegevoegd: 11-05-2015, 06.28 uur
Door: Manfred Berrevoets

BORSSELE - Op het Tolpein van de Westerscheldetunnel ter hoogte van Borssele zijn maandagmorgen een bestelauto en een vrachtwagen tegen elkaar gebotst.

Vermoedelijk maakte de vrachtwagen voor de tolpoortjes een bijzondere manoeuvre waardoor de bestelauto deze niet meer kon ontwijken. Na het ongeval is er een ambulance ter plaatse geweest om de bestuurders te onderzoek, maar er bleek niemand gewond.

Een bergingsbedrijf heeft de bestelauto weggesleept. De vrachtwagen kon zijn weg op eigen kracht vervolgen.


Foto's


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
M (12-5-2015 om 12:38)
Ook ik sta er niet van te kijken dat dit ging gebeuren en nog wel vaker zal gaan voorkomen. De laatste honderden meters voor het tolplein zijn er 3 stroken beschikbaar voor het verkeer, maar omdat deze 3de strook er rechts bijkomt ipv links, lijken veel mensen niet te begrijpen dat deze gewoon bij de weg hoort en dat die gewoon bereden dient te worden: rechts rijden is nog steeds een verkeersregel. Dat hier verder ook niet op gehandhaafd wordt vind ik een gemiste kans: al is het attenderen, hoeft niet direct met prenten. En inderdaad wordt er vaak op het laatst nog van tolbanen gewisseld, omdat het klaarblijkelijk niet duidelijk genoeg is: nog eerder aangeven? Tenslotte, en dat doe ikzelf ook, wordt er harder gereden dan 30 km/uur
Matthijs (12-5-2015 om 11:41)
Je kan daar alleen een ongeluk krijgen als er iets mis is met je ogen. Vooruit kijken is namelijk heel erg moeilijk voor veel bestuurders. Dat mensen daar geen 30 rijden is logisch want dat is een niet realistische snelheid. Straks moet je nog je auto door de tolpoortjes duwen vanwege de 'veiligheid'
Piet (11-5-2015 om 13:50)
In theorie kun je daar niet botsen, je mag daar maar 30km/u.
GeJA (11-5-2015 om 12:26)
Al die tolpoorten weghalen! En een vrije doorgang voor iedereen zoals elke tunnel in Nederland. Dan krijg je zulke situaties ook niet meer. Is mooi meegenomen. Weg met die verachtelijke TOL!
jacob (11-5-2015 om 11:07)
Het is uitkijken op het tolplein. De aangegeven snelheid wordt massaal genegeerd en vele buitenlanders begrijpen de situatie niet, maar ook Nederlanders kunnen er wat van zoals plotseling wisselen van rijtrook omdat ze anders 10 sec. moeten wachten om de tolpoort te passeren.
J.B (11-5-2015 om 09:18)
Het moest een keer gebeuren. Zelf moet ik er regelmatig passeren en alhoewel we in NL rechts rijden ,rijden velen links? Rechtse baan wordt leeg gelaten? Voor de tolhokjes wordt elke minuut wel 1 maal de baan gekruist,niet normaal. Waarom let niemand op een ander? Ben zelf al eens achter aangereden bij passeren tol;hij zei ik reed niet rap genoeg????
Cookie-instellingen beheren