Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Traumaheli vier keer opgeroepen

Toegevoegd: 06-08-2015, 20.00 uur - Update: 06-08-2015, 22.15 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De Rotterdamse traumahelikopter is donderdagavond vier maal opgeroepen maar alle keren niet ter plekke gekomen op de incidentlocatie.

De eerste melding kwam rond 18.45 uur binnen vanuit Goes. In een woning aan de Buys Ballotstraat had iemand dringend medische hulp nodig. Naast twee ambulances werd dus ook de traumahelikopter opgeroepen. De helikopter kwam niet ter plekke maar de patiënt moest wel met spoed per ambulance naar het ziekenhuis worden gebracht.

De tweede melding was rond 19.15 uur bij het terrein van een camping aan de Brouwerijweg in Aagtekerke. Hier bleek de situatie gelukkig al snel mee te vallen en voor zover bekend hoefde er niemand naar het ziekenhuis te worden gebracht. Wat er precies aan de hand was, is niet bekend.

Rond 20.35 uur werden de hulpverleners opnieuw naar hetzelfde adres in Aagtekerke gestuurd. Ook dit keer was de inzet van het traumateam uiteindelijk niet nodig. De helikopter werd wel gelijk doorgestuurd naar een andere melding in Zeeland. Bij een brand in Wolphaartsdijk had iemand rook en bluspoeder ingeademd. Ook hier was de helikopter uiteindelijk niet nodig.

Zie ook:
Brand graanveld, oproep traumaheli (06-08-2015)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Spiegelmeester (11-8-2015 om 14:47)
Beste onwetende mbt inzetcriteria MMT (Mobiel Medisch Team) of ook wel in devolksmond traumaheli genoemd. Kijk eens naar deze website; http://www.lnaz.nl/bues_cms/nl/34/mmt-zorg.html
An (7-8-2015 om 20:00)
Liever 10 keer teveel en onnodig dan 1x te weinig met mogelijk zeer ernstige gevolgen vandien is mijn idee... Je piept wel anders nl als 1 van jouw familieleden of jijzelf het slachtoffer bent waarvoor hij te laat zou komen... Dat ding is er nu eenmaal voor en ik denk niet dat wij het voelen in onze portemonnaie!
Sebastian (7-8-2015 om 18:21)
@ Vlissinger: Als Zeeland in Duitsland veranderd zal dit voor de medische zorg een aanwinst zijn, omdat deze bij de oosterburen toch iets beter is. Daar hebben ze b.v. veel meer MMTs dan in NL (heten daar "Notarzt"), en deze Notarzt komt dan per auto waardoor de heli genoeg capaciteit voor de zeer ernstige gevallen heeft. Als Zeeland Duitsland zou zijn, dan zou er telkens een MMT voor Schouwen, Walcheren, de Bevelanden en Zeeuws-Vl. zijn.....
jojo (7-8-2015 om 13:28)
Het is heel simpel waarom de heli opgeroepen wordt. Dit zijn allemaal protocollen die van te voren gemaakt zijn. Centralist volgt gewoon het protocol . Zij vullen gewoon een lijstje in aan de hand van vragen en antwoorden bepalen wat er moet komen.
harry (7-8-2015 om 10:54)
En dat gaat maar door,steeds maar die heli voor jan doedel laten komen, Wat zijn dat voor figuren die dat ding onnodig laten vliegen, Kosten rekening man, Dan is het gouw over.
roos (7-8-2015 om 07:43)
wat wordt die heli toch vaak ingezet! wordt er niet eerst een goede inschatting gemaakt? wat kost dit wel niet iedere keer? mag best wat selectiever! de zorg is al duur genoeg!
Cookie-instellingen beheren