Borden waarschuwen voor Molendijk

Toegevoegd: 07-08-2015, 15.00 uur

Door: Roland de Jong

OUD-VOSSEMEER - Speciale borden waarschuwen vanaf vandaag weggebruikers op de Molendijk (N656) in Oud-Vossemeer. Op de dijk vinden regelmatig ongevallen plaats en de weg wordt door velen als gevaarlijk bestempeld. Vorige maand kwam op de dijk nog een 24-jarige man om het leven.

De borden waarschuwen voor een bochtig tracé en zijn een rode driehoek met een zwarte chicane-pijl erin. Deze borden worden aan beide zijden van de weg, zowel vanaf Oud-Vossemeer als van de andere kant geplaatst. In totaal gaat het om vier borden.

Op de weg mag 80 kilometer per uur worden gereden en er zijn plannen om die snelheid te verlagen naar 60 kilometer per uur. Een dergelijke maatregel kost tijd omdat daar een inspraakprocedure voor gevolgd moet worden. Dat betekent dat als er geen bezwaren worden ingediend, de snelheidsbeperking van 60 kilometer per uur op zijn vroegst half oktober ingaat. In overleg met de gemeente Tholen is nu besloten om die tijd niet af te wachten en nu waarschuwingsborden te plaatsen.

De Molendijk gaat overigens sowieso op de schop. In 2016 staat de aanleg van een fietspad gepland. Er wordt volgens de provincie bovendien gedacht over andere maatregelen om de automobilisten hun snelheid aan de situatie aan te laten passen. Daarover wordt overlegd gevoerd tussen de gemeente Tholen, een afvaardiging van inwoners uit Oud-Vossemeer en de Provincie Zeeland.


Zie ook:
- Slachtoffer Oud-Vossemeer is 24-jarige man (27-07-2015)
Dodelijk ongeluk Molendijk Oud-Vossemeer (26-07-2015)
- Beknelling bij ongeluk Oud-Vossemeer (14-07-2015)Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
mike (7-8-2015 om 16:26)
Ik weet een veel goedkopere manier hoor om de snelheid eruit te halen in die bochten. Gewoon je rechtervoet minder ver omlaag doen..... Of anders drempels, want een bord met 60km/h maakt helemaal niks uit. Maarja, als er over een paar borden als maanden lang moet worden overlegt. Dan zullen drempels als snel een jaar duren............