Weerbericht:
Zomers warm. Vandaag op de meeste plaatsen droog, morgen (onweers-)buien
Verkeersinformatie:
17 files van totaal 58 km

Stuurman tanker zwaargewond na botsing met brug

Toegevoegd: 14-11-2003, 22.23 uur
Door: Roland de Jong [Redactie HVZeeland.nl]

TERNEUZEN - In Terneuzen is vrijdagavond rond 22:18 uur een ernstig ongeval gebeurd.

 

Een binnenvaarttanker is met volle vaart tegen de brug bij Sluiskil aangevaren, door het ongeval is de stuurhut van het schip, "Zennestroom" van de firma "Van der Sluis", geheel afgebroken. Daardoor raakte de eerste stuurman zwaargewond. Hij raakte bekneld onder het puin van de stuurthut.

 

De Zennestroom (3143 ton) van rederij Van der Sluis was leeg op weg naar Terneuzen. Vermoedelijk heeft de kapitein gepoogd onder de nog draaiende brug heen te varen. De stuurhut werd daarbij geramd door obstakels aan de onderkant van de brug. Enkele jaren geleden gebeurde hetzelfde. Ook toen ramde een binnenschip de brug en werd het stuurhuis weggeslagen. Daarbij viel eveneens een zwaargewonde. De waterpolitie stelt een onderzoek in naar de toedracht van de botsing, vrijdagavond.

 

De tanker is na het ongeval zelfstandig naar Verbrugge Terminals aan de Noorwegenweg in Terneuzen gevaren, waar deze is opgevangen door diverse hulpdiensten. Diverse ambulances, o.a. de 7335 en 7338, en eenheden van de brandweer gingen ter plaatse, ook politie is ter plaatse geweest.

 

De zwaargewonde is rond 22:55 uur met hoge snelheid afgevoerd naar ziekenhuis de Honte. Hij is van daaruit overgebracht naar een ziekenhuis in het Belgische Gent. Het slachtoffer is buiten levensgevaar. De man had zwaar aangezichtsletsel.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren