Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 6 km

Grote storing C2000 en P2000 Zeeland

Toegevoegd: 08-09-2015, 06.28 uur - Update: 08-09-2015, 10.25 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De hulpdiensten kampen momenteel met een grote storing van het communicatienetwerk C2000 en het alarmeringsnetwerk P2000. Het alarmnummer 112 werkt wel normaal.
 

Door de storing kan al uren niet via portofoons en mobilofoons worden gecommuniceerd. Ook kunnen geen P2000-alarmeringen worden ontvangen op de pagers. De verzonden tekstmeldingen komen namelijk niet of niet volledig aan.

Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zeeland werd de uitval rond 03.30 uur geconstateerd. "De meldkamer heeft direct via de telefoon dienstdoende functionarissen gealarmeerd en is er brandweerpersoneel op kazernes paraat gesteld. Politiepersoneel en ambulancepersoneel wordt, indien nodig, per gsm gealarmeerd."

Er is een zogeheten kern- ROT (Regionaal Operationeel Team) in Middelburg bijeen voor de afstemming. Voor zover bekend is het rustig in Zeeland en blijft de hinder dus beperkt. Volgens de Veiligheidsregio zijn er alleen enkele ambulancemeldingen. Er waren ambulance-inzetten bij het Oudhof in Goes, de Graspieperstraat in Zierikzee, de Hoogenboomlaan in Renesse, de Westerenban in Burgh-Haamstede en de Marnixflat in Goes.

De Veiligheidsregio liet vannacht weten te verwachten dat de systemen rond 06.30 uur weer zouden werken. Dat tijdstip werd bijgesteld naar 07.00 uur maar ook dat is niet gelukt. Rond 07.25 uur liet men weten dat KPN nog bezig is en er geen nieuwe tijdsverwachting genoemd kon worden.

Rond 10.10 uur meldde de Veiligheidsregio dat de storing bijzonder hardnekkig blijkt te zijn en dat nog steeds onduidelijk is wanneer alles opgelost is. 'We bereiden ons voor op een scenario waarbij de storing de komende uren nog zal aanhouden,' aldus een woordvoerder.

De oorzaak van de storing hangt samen met het vervangen van een aantal switches in het netwerk in de regio Breda, aldus de woordvoerder.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Bertju (8-9-2015 om 16:25)
Dit systeem is een groot geldverslindend drama wat nog steeds niet afdoende werkt, b.v. blinde vlekken( geen ontvangst). Maarja men heeft er nu eenmaal voor gekozen en dan is de weg terug een blamage.
un egte zeeuw (8-9-2015 om 07:55)
Das van geen wonder : Het netwerk word beheerd door KPN .
Cookie-instellingen beheren