Weerbericht:
Bewolkt, nevelig en af en toe (mot)regen
Verkeersinformatie:
Geen files

Wietplantage op bovenverdieping in Poortvliet

Toegevoegd: 16-09-2015, 15.19 uur
Door: Rolf de Feijter

POORTVLIET - In een woning aan de Stoofstraat in Poortvliet heeft de politie dinsdag op de bovenverdieping een werking hennepkwekerij aangetroffen. De verdachte kreeg een boete van 1.500 euro.


De wietplantage was verdeeld over vijf ruimtes en bestond in totaal uit 438 hennepplanten. In het pand werd een illegaal in Nederland verblijvende man aangetroffen, die er de planten verzorgde. Uit onderzoek bleek dat er meerdere voorgaande oogsten uit de hennepkwekerij waren behaald. Ook was er gefraudeerd met de elektriciteit. De stroom was illegaal afgetakt van het energie netwerk. De arrestant kreeg na verhoor een boete opgelegd van 1.500 euro.

In overleg met de Officier van Justitie heeft de politie de kwekerij laten ontmantelen door een gespecialiseerd ruimingsbedrijf. Daarbij zijn het kweekmateriaal en de planten in beslag genomen. De planten zijn voor de bewijsvoering bemonsterd. Vervolgens zijn alle kweekmaterialen en hennepplanten vernietigd. Het huis werd afgesloten van het energienetwerk.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Lukas (18-9-2015 om 17:55)
Wat? Een boete van maar 1500 euro? Ik vind dat echt belachelijk, gewoon 2 jaar in de gevangenis en een boete van 20000 euro! Dan leert hij dat wel af! Die boete kan hij gewoon wel afbetalen met dat drugsgeld!
Lw (16-9-2015 om 21:38)
Wat leven we toch in een raar land.. De een krijgt een boete van €62390,- met 200 planten. En de volgende krijgt zelfs na bewezen aangetoonde eerdere oogsten een boete van €1500,- die hij ook weer met drugsgeld kan betalen. Wat zal hij het zwaar hebben met zo een boete. Absurd.. Volstrekte willekeur qua rechtsgang. Volgende keer maar lief lachen naar meneer de agent dan bij een inval ....
wim (16-9-2015 om 19:29)
Welke onverstand gaar er nu een hennepkwekerij beginnen of niet beëindiging naar aanleiding van de uitgebreide controle die je steeds meer leest,nu zit je in donker dus geen elektra en een lege portemonnee,zulke mensen leren het nooit.
Walter St.J (16-9-2015 om 17:00)
Waarom wordt deze illegaal niet ingesloten, maar wordt de zaak afgedaan met een boete van € 1.500,--. Dit is echt wel een uitnodiging aan de criminelen om een illegaal op je planten te laten passen, als je met zo'n kleine boete de dans ontspringt. Of is de verslaglegging niet volledig?
Chris (16-9-2015 om 16:55)
voor 1500,00 euro boete wil ik ook wel 480 planten telen en meerdere oogsten behalen incl. stroom . Uitzichtloos zo. Probeer dan maar eens aan iemand te vertellen dat hij voor 1600/1800 euro de ploegendienst in kan 40 uur. kun je beter planten water geven.