Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Zwaargewonde door val asbestdak

Toegevoegd: 10-10-2015, 02.47 uur
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - In de nacht van vrijdag op zaterdag is in Vlissingen een jongeman zwaargewond geraakt toen hij door een dak viel dat uit asbest was vervaardigd. Ook een ander raakte gewond.


De twee maakten hun val rond 00.45 uur bij een loods aan de Oude Industrieweg. De twee waren met nog twee anderen maar zij bleven ongedeerd. De vier bevonden zich op het dak toen dit het begaf. De twee slachtoffers vielen vier tot zes meter naar beneden.

Eén van de jongemannen liep ernstig rugletsel op. Er werd een traumahelikopter opgeroepen maar die kwam uiteindelijk niet ter plaatse. De ander liep alleen wat lichtere verwondingen op. De ambulancedienst heeft zich over de twee ontfermd. De anderen kregen een foliedeken om.

Vanwege de aanwezigheid van asbest werd ook de brandweer ingeschakeld. Die heeft de gebruikelijke voorzorgsmaatregelen genomen. Ook de ambulancedienst had speciale mondkapjes op. De brandweer heeft na de inzet de asbest afgeblust, de eigen mensen afgespoeld en ook materiaal van de ambulancedienst ontsmet.

De politie onderzoekt wat het viertal precies op het dak deed. Het ging in ieder geval niet om medewerkers van het bedrijf. Voor zover bekend zijn ze echter niet aangehouden. De politie heeft wel de gegevens van de vier genoteerd.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
ton (10-10-2015 om 10:09)
Waarschijnlijk stagelopers van Sinterklaas geweest. Maar ipv kadootjes brengen hebben ze gedacht dat ze kadootjes moesten halen. Laten we het er maar ophouden dat ze dus letterlijk en figuurlijk in hun opdracht zijn gezakt.
Koos (10-10-2015 om 09:25)
Drie keer raden wat dat viertal van plan was............
Ron (10-10-2015 om 08:52)
Misschien van plan om fikkie te stoken in deze asbestloods? Zou me niet verbazen!
loes (10-10-2015 om 07:50)
ik weet niet wat ze daar deden, k hoop dat ze goed verzekerd zijn, voor het risisco wat ze genomen hadden, waren ze wat van plan?
Janspommerans (10-10-2015 om 06:42)
Hoezo niet aangehouden? Lijkt me duidelijk dat ze daar niets te zoeken hadden....De opgenomen gegevens zijn correct?
Erik (10-10-2015 om 06:11)
Midden in de nacht, op het dak, geen medewerkers van het bedrijf, tja dat lijkt me duidelijk. Volgende keer toch maar "gewoon" een ruitje forceren, is iets minder risico.... ;-)
Cookie-instellingen beheren