Weerbericht:
Eerst buien. Overdag perioden met zon
Verkeersinformatie:
Geen files

Twee arrestaties na inbraak Krabbendijke

Toegevoegd: 08-01-2016, 22.33 uur - Update: 09-01-2016, 11.36 uur
Door: Rolf de Feijter

KRABBENDIJKE - De politie heeft vanavond in Krabbendijke twee personen opgepakt naar aanleiding van een inbraak eerder op de avond aan de Westweg.


Omstreeks 18.30 uur werd de inbraak door de bewoner bij thuiskomst ontdekt. Hij zag nog net twee mannen vanaf zijn woning weglopen en bemerkte vervolgens dat er ramen en deuren van zijn woning open stonden. De bewoner probeerde de mannen nog achterna te rijden, maar verloor hen uit het oog. Inmiddels werd de politie gealarmeerd door buurtbewoners die op dat moment op straat liepen. De politie startte direct een grote zoekactie met veel eenheden. Zo werden meerdere politiehonden ingezet en ook vloog er een politiehelikopter boven het dorp.

Even na 21.00 uur werd op de Noordweg een verdachte aangehouden. Niet veel later volgde een tweede aanhouding bij het station van Krabbendijke aan de Spoorlaan. Volgens wijkagent Silvan Vael voldeden de twee verdachten aan het eerder verspreide signalement.

Of er bij de inbraak ook spullen zijn weggenomen is niet bekend. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Zie ook:
Politie na inbraak Krabbendijke: Blijf binnen (08-01-2015)


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jan (9-1-2016 om 20:38)
Goede samenwerking tussen de politie en de burgers. Netjes dat de daders zijn opgepakt. Het is knap vervelend als je thuis komt en heel je kot is overhoop gehaald.
Rampetamper (9-1-2016 om 17:52)
Gepakt = netjes, wereldnieuws nee.... Als politie Zeeland nu nog even de arrogantie modus uit zet en een betere samenwerking behartigt met de particuliere beveiliging, pakkans stijgt hiermee...
Jac (9-1-2016 om 13:18)
Dit hoort de politie te doen boeven vangen..... niet burgertje persten. Goede actie, hier verdien je respect mee.........
Eusebio (9-1-2016 om 09:19)
Goed gedaan door de mannen (en vrouwen) die dag en nacht voor ons gereed staan!. Nu maar hopen dat in het vervolgtraject de daders er niet vanaf komen met als straf een cursus nagelvijlen of zoiets.
Mayke (9-1-2016 om 08:34)
Heel goed, top!
EM (9-1-2016 om 02:37)
RESPECT voor de politie ,goed gewerkt !
Cookie-instellingen beheren