Weerbericht:
Vrij zonnig
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

VRZ ontwikkelt generiek rampenbestrijdingsplan

Toegevoegd: 11-01-2016, 19.42 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De Veiligheidsregio Zeeland heeft een nieuw generiek rampbestrijdingsplan ontwikkeld voor zogenaamde 'Brzo-inrichtingen'. Dit zijn bedrijven waar grote hoeveelheden gevaarlijke stoffen aanwezig zijn die boven een bepaalde drempelwaarde vallen onder de werking van het 'Besluit risico's zware ongevallen' (Brzo).

Een rampbestrijdingsplan bevat het geheel van de te nemen maatregelen die bij een ramp moeten worden genomen. Het nieuwe plan moet een einde maken aan de diverse verschillende plannen die nu worden gebruikt.

"Een groot deel van de rampenbestrijdingsplannen die zijn of moeten worden vastgesteld is gelijkluidend. We hebben er daarom voor gekozen om alle rampbestrijdingsplannen voor Brzo-inrichtingen te vervangen door één ontwerp algemeen rampbestrijdingsplan Brzo-inrichtingen", aldus een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zeeland.

Het nieuwe plan bestaat uit een algemeen deel dat geldt voor alle brzo-inrichtingen en specifieke delen per brzo-inrichting. Bestaande en nieuwe rampbestrijdingsplannen zullen gefaseerd in het rampbestrijdingsplan Brzo-inrichtingen worden opgenomen.

Belanghebbenden kunnen het nieuwe plan online inzien. Het ligt tevens ter inzage bij het secretariaat van de Veiligheidsregio Zeeland aan de Segeerssingel 10 in Middelburg. Mensen kunnen het ook bekijken in de gemeentehuizen van de gemeenten Borsele, Middelburg, Terneuzen en Vlissingen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Terneuzenaar (12-1-2016 om 13:03)
Zeer goed dat hier aandacht aan wordt geschonken. Indien een reactor in Doel of elders in de buurt zou exploderen, zal de drukgolf invloed hebben op de chemische industrie in Zeeland, hetzelfde geldt voor Zuid Holland, ik heb al geruime tijd de indruk dat een bunker in de tuin mijn uitkomst is en van mijn gezin.Een grote rampen oefening waarbij evacuatie verreist is zou eens per jaar moeten plaatsvinden. Wanneer er zich nu iets voor doet zouden er teveel mensen in blinde paniek geen weet hebben behalve de ramen en deuren te sluiten. Ik ben van mening dat een calamiteit in deze regio qua schade niet te overzien zal zijn. Organiseer bijeenkomsten met de risico's en oplossingen. Belasting betalen we immers ook voor onze veiligheid.