Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 9 km

Gemaskerde jongens laten mensen schrikken

Toegevoegd: 13-01-2016, 22.20 uur
Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - Een groepje jongens heeft de afgelopen dagen in de Terneuzense Bloemenbuurt mensen laten schrikken door gemaskerd aan te bellen bij woningen. De politie heeft de jongens vanavond kunnen betrappen.


Volgens de politie kwamen de afgelopen dagen meerdere meldingen over het groepje binnen. Woensdagavond kreeg de politie opnieuw een telefoontje van iemand die gemaskerde mannen aan de deur hadden gehad. Surveillerende agenten konden vervolgens drie jongens in de leeftijd van 13 en 14 jaar op heterdaad betrappen.

De jongens waren volgens de politie in het bezit van twee maskers van de film 'V for Vendetta'. Het drietal verklaarde volgens de politie dat ze zich niet bewust waren geweest van de impact die hun actie had op de slachtoffers. De maskers zijn in beslag genomen. De jongens worden in overleg met hun ouders doorverwezen naar bureau HALT.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Annelei (16-1-2016 om 11:18)
Kattekwaad!? De 13 en 14 jarige weten heus wel wat voor impact zo iets kan hebben. Op de sociale media staat bijna elke dag afschuwlijke filmpjes van die zelfde leeftijds groepen van elkaar in elkaar slaan, andere aanvallen, gemaskerde over vallen ed, ook zij zien dat. Hoezo geintje? Dit is misschien wel hun redding om erger te voorkomen. Deze jongens help je echt niet met een aai over de bol en dus toegeven dat het niet zo erg is dat mensen, ook ouderen, zich bijna een hartinfarct schikken??
Zorro (14-1-2016 om 12:39)
@unechtezeeuw en @jaapvis78, tot ze bij jullie aan de deur staan en de schrik je om het hart slaat. Wat een trieste en belachelijke reacties. Oké, kattenkwaad, vroeger kon dat inderdaad nog wel, zo denk ik er ook over. Maar heden ten dagen, met zoveel woningovervallen in het nieuws, is dit absoluut niet meer te tolereren. En Bureau HALT, dat is in dit geval niet zo'n heel zware straf. Daar gaan ze deze jongens alleen maar bijbrengen en er van doordringen dat zulke grappen in deze tijd niet meer verantwoord zijn. Ze zullen echt niet als crimineel behandeld worden en gaan er met een wijze les de deur terug uit.
W. Kruit (14-1-2016 om 11:47)
Met de beelden van Opsporing Verzocht v.w.b. de vele woningovervallen van de laatste tijd nog op het netvlies, snap ik dat dit soort grappen schrikreactie's kan veroorzaken. Er moet die kinderen dus zonneklaar duidelijk gemaakt worden waaróm dit niet kan. Maar doorverwijzen naar Halt vind ik sterk overdreven. Àls er al sprake is van het overtreden van een wet is dat zo'n lichte overtreding, dat een stevig gesprek voldoende zou moeten zijn...
Panda (14-1-2016 om 11:45)
Dit zijn geen grappen, een mens zou zich zelf dood kunnen schrikken. hopelijk word hen dat goed uitgelegd DIT IS GEEN KATTENKWAAD.
[email protected] (14-1-2016 om 09:34)
"De jongens worden in overleg met hun ouders doorverwezen naar bureau HALT." Wat een trieste zooi zeg. Voor wat kattenkwaad naar bureau HALT?
un echte zeeuw (14-1-2016 om 08:32)
Stelletje zeurpieten , en dan die jongens naar HALT belachelijk gewoon !
Cookie-instellingen beheren