Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Politiecontroles tegen inbrekers en overvallers

Toegevoegd: 21-01-2016, 10.38 uur
Door: Rolf de Feijter

MIDDELBURG - De politie heeft woensdag verschillende controles gehouden in de provincie. De actie richtte zich vooral op woninginbraken, overvallen en straatroven, de zogenaamde WOS-feiten. Er werden verschillende opvallende en onopvallende eenheden, een helikopter en ANPR-auto’s ingezet. Ook hield de politie op verschillende locaties zogenaamde voetjes-acties.


De actie startte om 14.00 uur en eindigde rond 23.00 uur. Tijdens de controles werden bij twee bestuurders kleine hoeveelheden drugs in beslag genomen. Twee bromfietsers kregen een bekeuring voor het rijden zonder rijbewijs en een gestolen fiets werd in beslag genomen.

In Sint-Jansteen, Hulst, Kapellebrug en Middelburg hield de politie zogenaamde voetjesacties. Om het aantal woninginbraken terug te dringen, houdt de politie het hele jaar door regelmatig dit soort acties waarbij bewoners alerter worden gemaakt op de risico’s van niet afgesloten ramen en deuren.

Ook in de wintermaanden vinden inbraken en insluipingen via openstaande ramen en deuren plaats. Daar waar ramen, deuren en schuren niet zijn afgesloten ontvangt de bewoner een geel kartonnen voetje met de tekst “Deze schoenafdruk had van een inbreker kunnen zijn …” Uiteindelijk werden er alleen in Hulst (5) en in Middelburg (1) voetjes achter gelaten. De politie gaat dit soort acties de komende tijd vaker herhalen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Winky (21-1-2016 om 15:59)
@ Albert De meeste woning inbraken vinden niet snachts plaats maar in de middag en avond na etenstijd. Snachts vinden er meer berovingen plaats en overvallen. .Snel een raam in slaan en naar binnen, dat hoor je niet eens over dag met al het verkeer vogeltjes etc als je een steen in een doek wikelt en je slaat daarmee een ruit in, dan hoor je hooguit alleen glas vallen op de vloer, net als er een glas valt en niet of er een ruit wordt ingeslagen. Plus overdag krijgen mensen minder aargwaan en het valt minder op overdag,(jij bevestigdt dit want jij ziet altijd Roemenen rijden in de nacht door de polder dat valt jou dus op!) Overdag zou dit NIET of MINDER zijn. en die mensen liggen dan ook niet te slapen, maar zijn gewoon weg niet thuis.
Slachtoffer (21-1-2016 om 15:52)
Albert inbrekers slaan tegenwoordig ook overdag hun slag. Ik kan het helaas weten. Het zou fijn zijn als je verdachte dingen/voertuigen meldt bij de politie. Noteer de kentekens. Roemeense bendes zijn heel erg aktief momenteel. Door allemaal goed op te letten en alles door te geven, passen wellicht puzzle stukken in elkaar en kunnen veel inbraken worden opgelost
Albert (21-1-2016 om 12:37)
Hahaha is dit artikel een grapje ? Dus inbrekers werken volgens de Politie overdag ? Dus na deze controle overdag gaat de Politeman slapen en in de nacht kunnen de echte inbrekers dus doorgaan ? Volgens mij gebeuren meest inbraken snacht's ! Als ik om 4 uur van mijn werk kom zie ik regelmatig busjes en aanhangers met Roemeens kentekens enzo rondrijden in de polders of binnedoor.. Als de politie nu met 10 undercover auto's gaat rijden in de nacht kom je heel wat tegen en alles wat rijd aanhouden
Bumper; (21-1-2016 om 11:48)
en dan ook deze adressen doorgeven aan een nieuw op te richten verzekering centrale registratie, zodat er extra controle plaatsvind i.v.m. inbraak opgave van vermiste spullen. dergelijke nonchalante figuren moeten zelf maar bloeden voor hun daden. bumper:
Cookie-instellingen beheren