Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 6 km

Boete voor gebruikers sluiproute Kapelle

Toegevoegd: 12-02-2016, 11.56 uur
Door: Roland de Jong

KAPELLE - De afgelopen tijd zijn regelmatig boetes uitgedeeld op de Kapelseweg tussen Kapelle en Kloetinge. Ook woensdag en donderdag was het raak.


Vanwege de wegwerkzaamheden aan de Noordweg (N670) wordt de route over de Kapelseweg regelmatig gebruikt als sluiproute. Volgens de politie is dat niet de bedoeling. Er rijden immers veel fietsers over de weg.

Ter plaatse is een gesloten verklaringsbord geplaatst. Wel is bestemmingsverkeer toegestaan. Ook lijnbussen mogen gebruik maken van de route. Wie de borden negeert, riskeert een boete van 90 euro. De afgelopen dagen zijn al verschillende weggebruikers door de politie op de bon geslingerd. Eerder zijn al waarschuwingen uitgedeeld.

De politie zal ook de komende tijd controles uitvoeren.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Monique (12-2-2016 om 14:16)
Hele goede zaak. @Joris, beetje naïef ben je wel en misschien moet je eens goed lezen waarom het verboden is om er over te rijden? Er zijn wegwerkzaamheden op de N670 en als al het verkeer uit Wemeldinge, Yerseke en Kapelle over de Kapelseweg rijdt, ben je als fietser (lees: scholier) je leven niet zeker, omdat het gros van de automobilisten zich niet aan de snelheid van 60 km kan houden. Van mij mogen ze 24 uur per dag controleren en boetes uitdelen.
albert (12-2-2016 om 14:09)
@Joris Kapelseweg is tijdelijk afgesloten vanwege werkzaamheden op de N670 zodat fietsers daar veilig kunnen fietsen. Het staat zeer duidelijk met borden aangegeven en toch zijn automobilisten te beroerd om de alternatieve route te rijden. Je mag inderdaad zelf bepalen welke route je rijdt maar je moet je wel aan de borden houden. Hoe moeilijk is dat?
marina (12-2-2016 om 13:20)
goede zaak.. en het is maar tijdelijk,, staat toch echt duidelijk aangegeven...
Joris (12-2-2016 om 12:43)
Als steeds meer wegen gesloten worden omdat ze als 'sluiproute' worden bestempeld en steeds meer binnensteden auto's van voor bepaalde bouwjaren gaan verbieden dan wil ik dat de wegenbelasting omlaag gaat. Immers, hoe minder wegen bruikbaar zijn voor de automobilist, hoe minder we willen betalen. Eigenlijk te zot voor woorden, zomaar wegen afsluiten omdat iemand vind dat het een sluiproute is. Iedereen mag toch zelf bepalen welke route naar zijn werk hij neemt! Nee, verbieden maar, daar is Nederland goed in. Verbieden en beboeten, levert het nog geld op ook.
truus (12-2-2016 om 12:28)
een goede zaak dat er gecontroleerd word , je kan daar niet veilig fietsen waneer er autos doorvliegen de boete moet gewoon 10x hoger worden waneer er een fietser word aangereden (fietsers zijn veelal schoolkinderen ) dan is het te laat de automobilisten die er doorvliegen zijn asociaal dus de boete moet hoger
Cookie-instellingen beheren