Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Grote drugsvondst Tholen, vijf arrestaties

Toegevoegd: 12-03-2016, 19.11 uur
Door: Roland de Jong

THOLEN - Afgelopen nacht zijn in Tholen vijf mannen aangehouden die worden verdacht van heling en drugshandel. In de loodsen waarin zij zich bevonden werden vele tientallen kilo's drugs gevonden.​


De arrestaties vonden plaats nadat de politie had opgemerkt dat er in twee loodsen aan de Slabbecoornweg midden in de nacht licht brandde en er bovendien menselijke activiteit plaatsvond. "Nadat de omgeving stilletjes was afgezet door verschillende politie-eenheden, is er door agenten aan de deur geklopt. Vervolgens kwamen er vijf personen tevoorschijn", zo vertelt de politie.

"In één van de loodsen werden vervolgens enkele monstrans en kelken gevonden die vermoedelijk gestolen zijn", aldus de politie. Monstrans zijn mooi versierde houders van goud of zilver, waarin in de katholieke kerk de hostie wordt tentoongesteld.

"Verder stonden binnen drie fietsen die vermoedelijk afkomstig zijn van diefstal. Opvallend was bovendien de grote hoeveelheid gereedschap die her en der verspreid lag. Welk doel dit diende wordt nog uitgezocht", aldus de woordvoerder.

Omdat de politie vermoedde dat er mogelijk ook drugs in de panden lag, werd een drugshond opgeroepen. Deze trof vervolgens enkele tientallen kilo’s harddrugs aan. Agenten vonden vervolgens in totaal ook nog ongeveer 75 kilo hennep.

De vijf verdachten zijn voor verhoor en nader onderzoek ingesloten in het politiecellencomplex in Breda. Het gaat om een 50-jarige Rotterdammer, een 46-jarige man uit Vlaardingen en drie mannen uit Oud-Beijerland van 19, 41 en 51 jaar oud. Het strafrechtelijk onderzoek is nog in volle gang. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
wim (14-3-2016 om 07:10)
Dat is toch weer de moeite wat door de politie werd aangetroffen niet alleen de drugs maar zo ook vele gestolen goederen maar gelukkig is dit ook weer ontdekt
Karl (12-3-2016 om 23:46)
Opgeruimd staat netjes.
Cookie-instellingen beheren