Woningen zonder stroom na vondst wietkwekerij

Toegevoegd: 16-03-2016, 11.37 uur - Update: 16-03-2016, 15.10 uur

Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Ruim 50 woningen in de omgeving van de Hugo de Grootlaan in Middelburg hebben woensdag zonder stroom gezeten na de vondst van een wietkwekerij.

De kwekerij werd rond 09.00 uur ontdekt. in een woning aan de Hugo de Grootlaan. Bij een controle door een medewerker van energiebedrijf Enduris bleek dat de stroomvoorziening op een dusdanig onveilige manier was aangelegd dat het hele woonblok moest worden afgesloten van het elektriciteitsnet.

Binnen een uur na het afsluiten kregen de in totaal 53 afgesloten woningen weer stroom. De elektriciteit voor de wietkwekerij was buitenom de meter afgenomen. Voor de woning was een stroomkabel van het energiebedrijf opgegraven en afgetapt.

De politie gaat de kwekerij, die bestond uit ongeveer 500 jonge hennepplanten, samen met een gespecialiseerd bedrijf ontmantelen. Volgens de politie is er nog niemand aangehouden.


Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
I. Izeboud (20-3-2016 om 15:46)
Dan mogen ze van geluk spreken dat er geen ontploffing ontstaan is.Maar niet alles wordt gecontroleerd dat weet ik zeker sommige die een wiet plantage in huis hebben komen er goed van af.
k (16-3-2016 om 13:42)
dan moeten de tappers toch wel heel blij zijn dat ze nog heel zijn, ik weet het niet maar volgens mij staat er een behoorlijke spanning op zulke hoofdkabels