Weerbericht:
Zeer warm zomerweer, in de middag en avond enkele onweersbuien
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 5 km

Woningbrand Nieuwerkerk eist leven

Toegevoegd: 25-03-2016, 04.27 uur - Update: 25-03-2016, 14.59 uur
Door: Roland de Jong

NIEUWERKERK - Bij een woningbrand in Nieuwerkerk is in de nacht van donderdag op vrijdag iemand om het leven gekomen. Dat heeft de politie bevestigd.


De brand woedde aan de Esdoornstraat en werd rond 02.20 uur gemeld. Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zeeland bevonden zich vier personen in de brandende woning. "Drie personen hebben deze zelf kunnen verlaten, één persoon is door de brandweer uit de woning gehaald en overgedragen aan de ambulancedienst", aldus de woordvoerder.

Voor de hulp aan het slachtoffer werden twee ambulanceteams en een traumateam opgeroepen. Volgens de politie mocht alle hulp niet baten en overleed het slachtoffer als gevolg van de brand. De identiteit van het slachtoffer is nog niet bekend gemaakt. Het pand van de buren kwam ook vol rook te staan maar de bewoners daarvan bleven ongedeerd. 

Volgens de Veiligheidsregio woedde de brand in de keuken van de woning. De brand werd bestreden door de bemanning van twee blusvoertuigen en een ladderwagen. Rond 03.15 uur kom het sein 'brand meester' worden gegeven. Salvage is opgeroepen voor bijstand bij afhandeling schade. De brandweer heeft de beide panden geventileerd.

De politie onderzoekt hoe de brand is ontstaan.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Kor (26-3-2016 om 12:02)
Vreselijk, zo'n jonge vent nog die is overleden. Maak me zorgen over de teloorgang van de Brandweer. Op Dreischor b.v. waar de blusgroep helemaal verdwijnt op termijn. Duidelijk is wel dat ALLE hulp hier later zal komen dan gewenst. Telt een mensenleven dan helemaal niet meer ?
Edwin (25-3-2016 om 18:43)
Zierikzee had ooit een kar met een lange ladder maar nooit een ladderwagen.
JO JO (25-3-2016 om 10:54)
Wat is dit een vreselijk bericht, ongelofelijk, wil de nabestaanden dan ook heel veel sterkte en kracht toewensen om dit zware verlies te dragen, maar ook voor de nazorg die deze mensen nog krijgen. Ook veel sterkte toegewenst voor de hulpverleners ook voor hen zal dit ook moeilijk zijn.
L (25-3-2016 om 10:14)
@ Anno, Zierikzee heeft nooit een ladderwagen gehad. Het staat in het Maatwerk rapport overigens wel in de planning dat Zierikzee in de toekomst een ladderwagen krijgt.
Anno (25-3-2016 om 09:56)
Echt heel erg dat dit is gebeurd!! Heel veel sterkte voor de nabestaanden! Ook voor de hulpverleners. Wat moeilijk wat zwaar. Wat ik wel hoop is dat Nederland/Zeeland nu eens word wakker geschud of moeten er nog meer s.o. gaan vallen??? Een ladderauto van Goes naar Nieuwerkerk???? Een paar jaar terug stond er nog één in Zierikzee... Toch? Al die bezuinigingen bij de brandweer mensen wat erg, Zet je geld in op materiaal ipv weer een onzin post te gaan bouwen op plaatsen waar het niet nodig is. aub trek hier aub je les uit en open jullie ogen!!!! Anders zullen er nog veel meer onschuldige mensen het s.o. worden van de bezuinigingen waar wij als inwoners van Nederland/Zeeland niks aan kunnen doen.
Samantha (25-3-2016 om 08:48)
Veel sterkte voor de nabestaanden van het slachtoffer.