Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Kindje (3) omgekomen op boerenerf

Toegevoegd: 01-04-2016, 12.32 uur - Update: 01-04-2016, 13.05 uur
Door: Manfred Berrevoets

SCHARENDIJKE - Vrijdagmorgen is bij een ongeluk op een boerenerf aan de Kapelleweg in Scharendijke een 3-jarige jongetje overleden.


Het incident gebeurde rond 10.50 uur. Het jongetje, volgens de politie woonachtig op betreffende boerderij, was aan het spelen toen hij werd overreden door een trekker met een aanhangwagen.

Hulpverleningsdiensten werden gewaarschuwd en gingen met spoed naar de Kapelleweg. Ook de opgeroepen traumahelikopter kwam ter plekke maar de hulpverleners konden niets meer voor het jongetje doen. Het slachtoffer overleed ter plaatse.

De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van dit noodlottige ongeval. Er worden getuigen gehoord en de afdeling Forensische Opsporing stelt een sporenonderzoek in.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jeltje (3-4-2016 om 10:42)
Dit is een trieste gebeurtenis, het overlijden van een jong kind. Heeft iemand van jullie erbij stilgestaan dat deze situatie heel anders is dan in de media naar voren word gebracht? Dat dat mogelijk is, dat de feiten anders zijn? Dat er achter de krantenkop een heel ander verhaal schuil gaat? Dat dit mannetje heel verantwoordelijke ouders heeft, een verantwoordelijke oppas, een afgeschermde speelplaats, dat er geen rijdende tractor was? Dat het ventje onder toezicht aan het spelen was, en zeer ongelukkig viel? Zoals kinderen kunnen vallen; op straat, in je huis. Dat kindjes dan normaal gesproken opstaan met geschaafde knietjes? Dat niemand hier schuld heeft? Heeft iemand dat kunnen bedenken?
meevoeler (3-4-2016 om 09:51)
juist boerin, dat is het. Iemand die er "in woont/werkt" en in dit leven zit. die begrijpt echt hoe moeilijk het is en kan zijn...dit werk met kind,. een boerenbedr. is vaak een familiebedr.. en beslist geen baan waar de vader oid om 5 uur op de bank gaat zitten om een helpende hand te bieden om op evt. kind.te passen. Nee, het is juist vaak een bedr, waar vrouw of moeder vaak meewerkt. Het is zo lastig om hier een goede balans in te vinden omdat het gezinsinkomen betreft, en het geeft een samenbind.geheel om als familiebed. te werken..maar dat kan alleen iemand begrijpen die daar in opgegroeid is, of nog in leeft. En het is ontzettend moeilijk.. kind.zijn ook vaak dol op beesten en machines.Beste fam.sterkte in deze nachtmer.Meelevende gr.
boerin (2-4-2016 om 21:15)
Ik ben moeder van een aantal jonge kinderen en woon ook op een boerderij, Wij hebben achter afgeschermd zodat de kinderen niet weg (moeten) kunnen. Maar hoe goed je ook oplet een kind is zo over een hek ook van ruim 1 meter hoog. Hoe goed je ook oppast hier kan je niks aan doen. Binnen een seconde zijn ze vertrokken. Hoe goed je ook oplet. Buitenstanders die niet op een boerderij hebben soms heel makkelijk hun oordeel vindt ik persoonlijk. Let niet elke ouder juist extra op hun kind op zulke bedrijven???
sonja (2-4-2016 om 17:48)
Ten eerste, mijn hart huilt mee met de ouders en fam. Toch blijft het mij verbazen; iedere keer weer dat een kindje op een erft getroffen wordt door zulk onheil. Dit is niet de eerste keer en ik vraag me dan ook af, na zulke berichten gelezen te hebben , het steeds weer gebeurt. Lopen mensen met zulk soort bedrijven nu echt met oogkleppen op? Hoeveel keer moet ik dit nog lezen, dit is verschrikkelijk en de kleine ukjes kunnen er niets aan doen !!! Zeer triest.
Rick Roll (2-4-2016 om 17:44)
Ter duidelijkheid; Ik wilde niemand aanvallen of beledigen, maar ik ben iemand die vooruit kijkt. Natuurlijk is het zeer tragisch voor de betrokkenen, maar helaas kan ik daar niets aan doen. Het enige wat we kunnen doen is andere ongelukken voorkomen door het probleem te bespreken. Als we dit soort dingen niet kunnen bespreken omdat een slachtoffer daar aanstoot aan zou kunnen nemen, dan zouden er bijvoorbeeld ook geen autogordels bestaan nu. Met alle slachtoffers die dat met zich mee zou brengen. Kortom - In mijn mening - is de enige correcte manier van handelen toekomstige jonge slachtoffers te voorkomen. Gevoelens zijn begrijpelijk, maar mond houden om geen aanstoot te geven is feitelijk erger dan niets doen.
eerlijk is eerlijk (2-4-2016 om 14:54)
@ Jose: in uw reactie op het verhaal van Rick Roll valt me op dat alleen de eerste en de laatste zin 100 % correct zijn. Wat daartussen staat is uw persoonlijke interpretatie en heeft niets met de letterlijke tekst van R R te maken. Alle begrip voor dat u wat emotioneel reageert na zulk afschuwelijk nieuws, maar het is niet eerlijk om iemand zomaar woorden in de mond te leggen ! Hij/ zij stelt dat een bedrijfsterrein met zware machines geen geschikte speelplaats is voor kleine kinderen en ik denk dat R R dat heel goed ziet, het is inderdaad zeer/ te gevaarlijk. Hopelijk voelt u zich niet aangevallen en haalt u iets positiefs uit mijn reactie...
Cookie-instellingen beheren