Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 10 km

Kindje (3) omgekomen op boerenerf

Toegevoegd: 01-04-2016, 12.32 uur - Update: 01-04-2016, 13.05 uur
Door: Manfred Berrevoets

SCHARENDIJKE - Vrijdagmorgen is bij een ongeluk op een boerenerf aan de Kapelleweg in Scharendijke een 3-jarige jongetje overleden.


Het incident gebeurde rond 10.50 uur. Het jongetje, volgens de politie woonachtig op betreffende boerderij, was aan het spelen toen hij werd overreden door een trekker met een aanhangwagen.

Hulpverleningsdiensten werden gewaarschuwd en gingen met spoed naar de Kapelleweg. Ook de opgeroepen traumahelikopter kwam ter plekke maar de hulpverleners konden niets meer voor het jongetje doen. Het slachtoffer overleed ter plaatse.

De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van dit noodlottige ongeval. Er worden getuigen gehoord en de afdeling Forensische Opsporing stelt een sporenonderzoek in.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Tom (2-4-2016 om 08:32)
Verschrikkelijk dit ongeval, zo jong nog! Veel sterkte aan de familie en andere nabestaanden. Ook veel sterkte aan de mensen van de ambulance en de politie, dit maak je liever niet mee tijdens je dienst.
John (2-4-2016 om 06:54)
Rick roll, Ik ben het helemaal met jose eens,dit kan je toch met n beetje fatsoen in lijf niet maken om dit nu hier te gaan plaatsen? Wat er op die boerderij gebeurd is is te triest voor woorden, Iedereen die er bij betrokken is, veel sterkte
Frans (2-4-2016 om 01:04)
Jose, hoezeer ik het ook betreur maar ik vindt de opmerking van @RickRoll wel terecht. Op een boerenerf zijn veel handelingen met landbouwvoertuigen die een verhoogd risico met zich meedragen. Een boer/boerin moet zich toch gaan afvragen of het verstandig is om een 3-jarige peuter daar tussen te laten spelen i.p.v. een afgesloten ruimte. Een peuter van 3 kan zich een gevaarszetting niet voorstellen, dus moeten de ouders dat doen. Een afgeschermd speelveld voor deze 3-jarige peuter had dit leed kunnen voorkomen. Steek niet uw hoofd op een bekende manier in het zand maar zie de feiten onder ogen. Het blijft echter in en in triest dat dit heeft moeten gebeuren. Sterkte aan allen die er bij betrokken waren!
W. Kruit (1-4-2016 om 23:56)
Jose, ik vind dat Rick Roll geen "plat door de bocht" reactie heeft gegeven. Er is geen onvertogen woord gevallen en ik kan er ook geen hard verwijt in lezen. Het is gewoon een feit, dat het moderne boerenbedrijf (en dus ook het erf) veel weg heeft van een industrieterrein met grote, gevaarlijke machines. Ik denk dat je bepaalde delen van zo'n boerenbedrijf af zou moeten sluiten, zeker voor (kleine) kinderen. Uiteraard lopen ook volwassenen gevaar, maar die weten waar de eventuele risico's zijn, kinderen weten dit niet, kúnnen dit ook niet weten. Ik hoop dan ook dat dit tragische ongeval helpt, dit soort risico's te leren zien en maatregelen te treffen, die een drame als dit in het vervolg helpen voorkomen.
Ad (1-4-2016 om 23:45)
Beste José, volgens mij denkt Rick Rol juist aan al die papa's mama's en alle anderen, gerelateerd aan kinderen op een boerenerf. Door de voortgang van de mechanisatie zijn de machines en installaties groter en onoverzichtelijker geworden. Dit is helaas niet de eerste keer dat dit gebeurt. In plaats van af te geven op Rick denk ik dat er geen andere weg is dan de boeren industrie (want dat is het geworden) afdoende te verwijderen van het woongedeelte. Volgens mij wordt hierdoor juist niemand in de stront getrapt, het gaat om een hoognodige cultuuromslag.
Rick Roll (1-4-2016 om 23:38)
Nou Jose, we mogen onszelf natuurlijk niet te realistisch opstellen; De gevoelens die je hebt op dit moment zijn natuurlijk belangrijker. Als we onszelf opstellen zoals jou; Geen mening mogen geven omdat het zo tragisch is, dan is het hek van de dam. Je bekommert je blijkbaar alleen om degenen die al een ongeval gehad hebben, maar toekomstige slachtoffers blijkbaar niet. Hoeveel kinderen moeten nog dood voordat je snapt dat kinderen niet op bedrijfsterreinen thuishoren? De enige hier kort door de bocht is diegene die het probleem wel ziet maar er niets aan wil doen.
Cookie-instellingen beheren