Weerbericht:
Perioden met zon, geringe kans op een bui
Verkeersinformatie:
Geen files

Mogelijk asbest vrij bij grote brand Wemeldinge

Toegevoegd: 04-04-2016, 17.34 uur - Update: 04-04-2016, 19.36 uur
Door: Roland de Jong

WEMELDINGE - Bij een grote brand aan de Bonzijweg in Wemeldinge is vanmiddag mogelijk een kleine hoeveelheid asbest vrijgekomen.


De brand woedde in een loods en werd rond 15.45 uur opgemerkt. Binnen bevonden zich een heftruck, een (fruit)sorteermachine en een voorraad fruit. Overslag naar andere schuren en een woning kon worden voorkomen.  Bij de brand kwam wel veel rook vrij.

Het dak van de schuur is vrijwel geheel verwoest. Het dak bestond volgens de Veiligheidsregio Zeeland uit asbesthoudend materiaal. Daarom wordt er rekening mee gehouden dat asbesthoudende deeltjes in de naastgelegen tuin terecht zijn gekomen. Er wordt momenteel onderzoek gedaan naar deze verspreiding. 

Er zijn vier blusvoertuigen, een ladderwagen en diverse ondersteunende eenheden ingezet. In verband met de bluswerkzaamheden is de Bonzijweg afgesloten tussen de Zwaakseweg en de Westelijke Kanaalweg. Bij de Boulevard werd een slang gelegd om water uit de haven te pompen maar deze hoefde uiteindelijk niet te worden gebruikt.

De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Over dit onderwerp is een recenter artikel verschenen:
Asbest in tuinen na brand Wemeldinge (04-04-2016)


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Zeeuwin (4-4-2016 om 21:17)
Dat is al de 3e schuurbrand in Wemeldinge in een periode van een jaar of 7.
Cookie-instellingen beheren