Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 11 km

Weststrate Goes volledig uitgebrand

Toegevoegd: 10-04-2016, 12.14 uur
Door: Roland de Jong

GOES - Van de gebouwen van Gebr. Weststrate B.V. aan de De Puyeweg in Goes is vrijwel niets over. Vanochtend brak een zeer grote brand uit en die greep flink om zich heen. Nu de brandweer aan het nablussen is, is goed zichtbaar hoe omvangrijk de schade is.


Gebr. Weststrate B.V. levert onder meer tractoren, landbouwmachines, heftrucks en grondverzetmachines. De brand bij het bedrijf werd rond 08.00 uur opgemerkt. Ondanks de inzet van behoorlijk wat brandweermaterieel kon niet worden voorkomen dat zowel het gebouw met kantoorruimte als de loods annex showroom volledig in vlammen opgingen.

Bij de brand kwam erg veel rook vrij. De Veiligheidsregio Zeeland stuurde daarom rond 08.45 uur een NL Alert-bericht uit zodat omwonenden werden geïnformeerd. Hen werd namelijk tot 11.20 uur geadviseerd ramen en deuren gesloten te houden en ventilatie uit te schakelen.

Isolatiemateriaal
Volgens de Veiligheidsregio is er geen asbest vrijgekomen maar wel zijn er stukjes isolatiemateriaal door de wind verspreid. Bewoners die hier last van hebben wordt geadviseerd het materiaal niet met blote handen op te pakken maar om handschoenen aan te doen en dan de stukjes bij het restafval te gooien. Het materiaal kan gewoon worden weggespoten en tuinmeubelen kunnen met water en zeep worden schoongemaakt.

De gemeente Goes gaat straten, speeltuinen en openbare voorzieningen daar waar nodig reinigen. Op sportpark 't Schenge worden vandaag alle activiteiten afgelast. Reden voor de afgelasting is dat er mogelijk deeltjes op de sportvelden zijn neergekomen. Deze deeltjes moeten eerst opgeruimd worden door de gemeente.

De Veiligheidsregio heeft ook nog een advies voor de mensen diegroente of fruit uit eigen tuin eten. “Ligt hier zichtbaar isolatiemateriaal op, dan is het advies de fruit en/of groente weg te gooien in uw zwarte afvalcontainer of waar u anders uw restafval in gooit”, aldus een woordvoerder. Mensen die vragen hebben over de brand kunnen bellen met het telefoonnummer 0113-249634 van de gemeente Goes.

Rond 12.10 uur kon het sein 'brand meester' worden gegeven. De brandweer is nog druk bezig met nablussen.

Zie ook:
Veel rook bij grote brand bedrijf Goes  


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Martin (11-4-2016 om 08:39)
Dit is verschrikkelijk voor de eigenaren, personeel en de klanten. Zo'n brand tijdens/voor het seizoen is een financiële ramp. Niet alleen zal het veel geld gaan kosten om weer een doorstart te kunnen maken. Er zal ook veel geld misgelopen worden doordat er in de belangrijkste tijd van het jaar niet of minimaal gewerkt kan worden. Heel veel sterkte toegewenst aan alle betrokkenen.
meisjemeisje (10-4-2016 om 21:52)
Dit is werkelijk verschrikkelijk! Ontzettend veel sterkte voor eigenaren en personeel!
Ronald (10-4-2016 om 20:56)
Volkomen eens met Anno, vreselijk voor de werkgever en de werknemers. Veel sterkte gewenst ! En de verzekering betaald de dagwaarde als je geluk hebt, daar heb je het bedrijf niet mee terug ! ( @P )
Anno (10-4-2016 om 15:07)
Ga hier aub niet zeuren over allerlei rommel wat is weggewaaid. Pak een paar handschoenen en ruim het op! De familie heeft het al moeilijk genoeg!! Heel veel sterkte voor de familie en voor de medewerkers die hun bedrijf in vlammen zag op gaan! Maar ook voor de hulpdiensten die hulpeloos moesten toekijken dat ze niks meer konden redden van dit mooie bedrijf!
P (10-4-2016 om 14:42)
Gelukkig zijn ze verzekerd...
lucien Haertjens (10-4-2016 om 14:27)
Speculaties door derden zijn niet echt gepast bij dit drama . Stel je voor wat deze mensen nu meemaken hun levenswerk in vlammen op en weg . Veel sterkte in de eerstkomende tijd voor de directie en medewerkers ,
Cookie-instellingen beheren