Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
72 files van totaal 249 km

Kind zwaargewond bij botsing Kapelle

Toegevoegd: 24-04-2016, 17.37 uur
Door: Roland de Jong

KAPELLE - In Kapelle is zondagmiddag een fietser van 9 jaar oud uit die plaats zwaargewond geraakt bij een botsing met een personenauto.


Het slachtoffer fietste rond 15.40 uur samen met twee andere kinderen bij de Vroonlandseweg, een 30-kilometerzone, toen hij werd aangereden door een 66-jarige inwoonster van Kapelle. Vermoedelijk stak het jongetje van achter een geparkeerde bestelbus de straat over waardoor hij pas laat werd opgemerkt.

Het slachtoffertje kwam met zijn fiets over de auto terecht. Naast de ambulancedienst werd ook een traumahelikopter opgeroepen maar die is niet meer ter plaatse gekomen. De jongen liep zwaar hoofdletsel op en is overgebracht naar een ziekenhuis. Hij was volgens de politie wel aanspreekbaar.

De politie heeft ter plaatse een onderzoek ingesteld. Hierbij is onder meer de situatie nagebootst waarbij de fietser vanachter de bestelbus vandaan kwam. De vrouw is door de politie meegenomen naar het bureau in Goes om daar een verklaring af te leggen.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
peter (24-4-2016 om 19:47)
Als eerst enorm veel sterkte voor de jongen en familie en vrienden. Ik ben het er ook mee eens die bussen werkbusjes en al dat spul hoort op de zaak thuis niet in woonwijken en langs straten. Ook hier is het een ware plaag aan het worden waarbij ze vaak onoverzichtelijke situaties veroorzaken en parkeerruimte innemen die al zo krap bemeten is. Ik hoop dat de jongen er in iedergeval zonder letsel vanaf komt!
Jan (24-4-2016 om 19:21)
arme mensen. wat zal iedereen geschrokken zijn. en ja , die bussen zijn veel te lang vaak. ik wens iedereen sterkte
Jeroen (24-4-2016 om 18:15)
Ach wat erg. Hopelijk zal het met deze jongen allemaal weer goed komen. Veel sterkte voor hem en zijn familie en vriendjes. Kinderen zijn erg flexibel en kunnen vaak meer aan dan oudere mensen. Ook veel sterkte voor de bestuurster die het overkomen is. Waarschijnlijk kon zij er niets aan doen.
Joris (24-4-2016 om 18:08)
Bestelbussen in woonwijk zijn een ware plaag aan het worden. Onoverzichtelijke situaties, de helft van de bus op de rijbaan omdat ze langer en breder zijn dan de gemiddelde personenauto en geen parkeerplek meer over in de straat omdat tegenwoordig iedereen de bus van de zaak thuis parkeert. Grijs kenteken betekend minder wegenbelasting moet betekenen in vrije tijd parkeren op terrein van de baas.
Cookie-instellingen beheren