Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 8 km

Grote brand Axel: Sluit ramen en deuren

Toegevoegd: 28-05-2016, 17.45 uur - Update: 29-05-2016, 07.00 uur
Door: Roland de Jong

AXEL - De grote brand aan de Westsingel in Axel is onder controle. Wel roept de brandweer omwonenden op om ramen en deuren te sluiten en ventilaties uit te schakelen. Bij de brand is geen asbest vrijgekomen.

De brand bij een hoveniersbedrijf werd rond 16.20 uur ontdekt en was al snel uitslaand. Ook kwam er vrijwel direct veel zwarte rook vrij. Mede omdat in de nabijheid van de loods een tankstation is gevestigd werd er al snel opgeschaald naar grote brand. Ook werd er GRIP 1 afgekondigd. GRIP1 was rond 18.20 uur nog steeds gehandhaafd vanwege het afzetten van het gebied rond de brand.

Mede vanwege de forse rookontwikkeling trok de brand veel bekijks. De brandweer kreeg naar eigen zeggen meldingen van omstanders die last hadden van prikkende ogen. De brandweer riep toeschouwers daarom op om weg te gaan en sowieso uit de rook te blijven. Desondanks stonden er veel mensen te kijken bij de bluswerkzaamheden.

NL-Alert
Rond 17.20 uur werd een zogeheten NL-Alertbericht verstuurd naar mobiele telefoons. Het advies voor mensen die zich in de wijk tussen de Rooseveltlaan en de Zuidsingel in Axel bevonden was om binnen te blijven, en ramen en deuren te sluiten. Ook werd aangeraden (mechanische) ventilaties uit te zetten. Rond 18.20 uur meldde de brandweer dat het advies nog steeds van kracht was en dat wanneer mensen hun deuren en ramen weer zouden mogen openen een aanvullend NL-Alertbericht zou worden verstuurd.

De brandweer kon rond 17.35 uur het sein brand meester geven. Wel moest toen nog worden nageblust en was de omgeving van de brand nog ruim afgezet. Verkeer dat vanaf de de N62 naar Axel wilde kon niet via de Buthdijk (N686) rijden. Ook andersom was het verkeer gestremd. De Westsingel zelf was ook afgesloten.

Verbrande deeltjes
Volgens de brandweer zijn er deeltjes isolatiemateriaal en andere resten van de brand in de omgeving terechtgekomen. Het advies van de brandweer:
- Raap het materiaal niet met blote handen op. 
- Trek handschoenen aan en gooi het weg in uw zwarte afvalcontainer of in een vuilniszak waar u anders uw restafval in gooit.
- U kunt het materiaal wegspuiten, niet borstelen.
- Tuinmeubelen kunt u schoonmaken met water en zeep.
- Haalt u groente of fruit uit uw tuin: ligt hier zichtbaar het isolatiemateriaal op, dan is het advies deze weg te gooien in uw zwarte afvalcontainer of waar u anders uw restafval in gooit.
- Heeft u het materiaal toch aangeraakt met blote handen: was uw handen grondig.
 
Zie ook:
Grote brand in loods naast benzinestation  (28-05-2016)

Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Marina (29-5-2016 om 08:09)
Wij passeerden er toen het nog niet lang brandde. De brandweer kwam er toen net aan, We zagen niets door de rook die enorm was. Pas voorbij het tankstation richting de Sassing zagen we dat de loods in brand stond. Gelukkig geen mensen aanwezig. De rook was tot bij Sas van Gent goed te zien. Sterkte voor de eigenaren van het bedrijf.
theo dieleman (28-5-2016 om 23:14)
Ik leef intens mee met deze 2 Broers en wens hen heel veel sterkte
Cookie-instellingen beheren