Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Politie neemt gevaarlijke hond in beslag

Toegevoegd: 24-06-2016, 11.00 uur
Door: Manfred Berrevoets

VLISSINGEN - De politie heeft de hond van een 27-jarige Vlissingse afgelopen woensdag in beslag genomen. De hond staat te boek als gevaarlijk.


Het dier had in het verleden meerdere honden en mensen gebeten. Ondanks een opgelegd muilkorf- en aanlijngebod sloeg het dier op 26 maart dit jaar opnieuw toe. Op de Boulevard werd een andere hond en zijn eigenaar gebeten. De hond overleefde, ondanks behandeling bij een dierenarts het incident niet. De eigenaar werd in zijn hand gebeten.

Dit was het derde bijtincident met deze viervoeter. In 2013 beet hij een vrouw in haar hand en in 2014 sleurde hij een andere hond het water in. Het dier overleefde het niet. Woensdag is de hond op last van de officier van justitie in beslag genomen.

De eigenaresse heeft een uitnodiging gehad om een verklaring op het politiebureau te komen afleggen. De politie heeft opnieuw aan de gemeente Vlissingen geadviseerd een aanlijn- en muilkorfgebod op te leggen. Het dier zal ook een gedragstest moeten ondergaan.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Peter Grooten (24-6-2016 om 19:22)
ik snap het niet,waarom geen aanlijn plicht voor ALLE honden. nu ook overal jonge dieren in het wild zijn, je leest maar steeds hertenkalfjes doodgebeten jonge ganzen en laatst nog een dassen familie met jongen. en de hond die boven wordt beschreven had al bij het eerste incident een kopschot moeten krijgen therapie en dergelijke is voor zulke honden niet meer noodzakelijk want dat blijven ze steeds weer doen. ik heb zelf een heidenwachtel en altijd aan de lijn alleen waar het kan is hij los
A Wite (24-6-2016 om 17:38)
@liesbeth vd bergh : Omdat de wet tegenwoordig verplicht dat vermoedelijk gevaarlijke honden eerst een gedragstest moeten ondergaan voordat ze ingeslapen worden. Dit omdat eer teveel incidenten waren met inslapen van honden waarvan achteraf duidelijk werd dat er daadwerkelijk een aanleiding was waardoor het dier beet
liesbeth vd bergh (24-6-2016 om 16:22)
Waarom neemt de politie NIET de verantwoording om deze hond naar een dierenarts te brengen en IN TE LATEN SLAPEN. En voor de eigenaresse een verbod op huisdieren, die gevaarlijk kunnen zijn?? Toch van de zotte, om zo iets SOFT aan te pakken.
cq (24-6-2016 om 14:51)
Betreft gevaarlijke honden, zorg er eerst eens voor dat men als geleider de hond aan de lijn houd, verder zijn bepaalde honden niet voor onervaren mensen geschikt. Politie verordening, los lopende honden met geleider bekeuren. De laatste tijd lees je steeds vaker berichten over agressie bij honden, maar het probleem zit bij de eigenaar deze moet zijn verantwoording nemen, ze vermenselijken de hond teveel er huist in deze een groot probleem.
Cerebrus (24-6-2016 om 14:50)
Afknallen dat beest en die eigenaresse een verbod op huisdieren.
Zoltan (24-6-2016 om 14:38)
Ongelofelijk deze hond heeft al 2 ander honden dood gebeten en meerdere mensen verwond. Deze hond had al een muilkorf opgelegd gekregen. Wat heeft het voor zin om opnieuw een muilkorf opgelegd te krijgen als de eigenares zich toch niet aan de op gelegde muilkorf houdt. Het beste is als deze hond afgemaakt wordt voordat er dadelijk weer een ander hond of persoon de dupe is.
Cookie-instellingen beheren