Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Politie neemt gevaarlijke hond in beslag

Toegevoegd: 24-06-2016, 11.00 uur
Door: Manfred Berrevoets

VLISSINGEN - De politie heeft de hond van een 27-jarige Vlissingse afgelopen woensdag in beslag genomen. De hond staat te boek als gevaarlijk.


Het dier had in het verleden meerdere honden en mensen gebeten. Ondanks een opgelegd muilkorf- en aanlijngebod sloeg het dier op 26 maart dit jaar opnieuw toe. Op de Boulevard werd een andere hond en zijn eigenaar gebeten. De hond overleefde, ondanks behandeling bij een dierenarts het incident niet. De eigenaar werd in zijn hand gebeten.

Dit was het derde bijtincident met deze viervoeter. In 2013 beet hij een vrouw in haar hand en in 2014 sleurde hij een andere hond het water in. Het dier overleefde het niet. Woensdag is de hond op last van de officier van justitie in beslag genomen.

De eigenaresse heeft een uitnodiging gehad om een verklaring op het politiebureau te komen afleggen. De politie heeft opnieuw aan de gemeente Vlissingen geadviseerd een aanlijn- en muilkorfgebod op te leggen. Het dier zal ook een gedragstest moeten ondergaan.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
ger (24-6-2016 om 13:10)
de eigenaresse heeft een uitnodiging gehad?????/ de eigenaresse dient vervolgd te worden voor aanranding ,toebrengen van letsel en dierenmishandeling..
Rien (24-6-2016 om 12:54)
Dat beest had allang afgemaakt moeten worden, ik stem voor, en verder geen gezeik over gedragstest etc.
jos (24-6-2016 om 12:50)
Hier in de Bosjeslaan woont ook zo'n bijtgrage hond, er is een muilkorfgebod opgelegd maar zie hem nog altijd zonder muilkorf lopen. Blijkbaar is de handhaving dus moeilijk te controleren...... Zo wie zo is de controle op loslopende honden een lachertje in de gemeente Vlissingen...... Vooral de mensen met een zogeheten vechthond nemen niet de verantwoordelijkheid om hun hond te aanlijnen.....
retteket (24-6-2016 om 12:45)
De spuit er in.En de bazin een schadevergoeding laten betalen.
peter (24-6-2016 om 12:31)
we kunnen wel zielig gaan doen dat het aan het baasje ligt en niet aan de hond maar intussen missen 2 andere baasjes hun geliefde viervoeter dus wordt het niet eens tijd om de hond in te laten slapen in plaats van nogmaals een muilkorf en aanlijngebod opleggen waar de bazin zich toch niet aan houdt
Anoniem (24-6-2016 om 12:15)
Misschien het baasje een psychische test laten ondergaan, medelijden met die hond die in beslag word genomen, baasje neemt haar verantwoordelijkheid niet en daar word de hond de dupe van. Geen een hond is van zijn aard agressief, gebrek aan opvoeding of gewoon simpelweg drukke omgeving vermijden als jouw hond er niet tegen kan. De hond kan er niks aan doen, straf het baasje maar!! Die is 100% verantwoordelijk voor alle acties van zijn/haar hond!
Cookie-instellingen beheren