Weerbericht:
Heldere nacht, overdag zonnig en op veel plaatsen tropisch warm.
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Brandweer uren bezig met grote buitenbrand

Toegevoegd: 18-08-2016, 02.14 uur
Door: Roland de Jong

HOEDEKENSKERKE - De brandweer is vannacht uren bezig geweest met het blussen van een grote buitenbrand in het Zuid-Bevelandse Hoedekenskerke.

De brand woedde aan de Waanweg en werd rond 23.50 uur gemeld. Volgens de Veiligheidsregio Zeeland stond een omvangrijke hoop hooi en maaisel van circa 50 bij 50 meter in brand. Twee blusvoertuigen en een waterwagen werden ingezet om de brand te bestrijden. In eerste instantie werd geblust met hoge druk maar later werden diverse stralen lage druk afgelegd.

Om te zorgen voor voldoende bluswater moest water uit een nabij gelegen watergang worden gepompt. De eigenaar van het hooi heeft ervoor gezorgd dat er een graafmachine ter plekke kwam om de bergen uit elkaar te trekken om zo effectief te kunnen blussen. De kraan was rond 01.30 uur ter plekke en begon vrijwel direct met het loshalen van het maaisel. De brandweer is vervolgens gestart met het nablussen.

De Veiligheidsregio Zeeland verwachtte rond 01.30 uur dat het blussen nog lange tijd zou gaan duren.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750