Zes oproepen traumahelikopter op één dag

Toegevoegd: 22-08-2016, 23.58 uur - Update: 23-08-2016, 00.24 uur

Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De traumahelikopters uit Rotterdam en Nijmegen zijn maandag samen in totaal voor zes verschillende incidenten opgeroepen. Dat zijn uitzonderlijk veel meldingen voor één dag.

Niet in alle gevallen kwam het traumateam ook daadwerkelijk ter plaatse. Dat gebeurde wel bij de eerste drie meldingen: een inzet bij 't Luitje in Zierikzee, één bij de Zandweg in Sirjansland en één aan het Tuindorp in Sint-Annaland.

De inzet in Sint-Annaland viel overigens samen met een melding aan de Stelhoekweg in Wemeldinge. Daar kwam de helikopter uiteindelijk niet meer ter plaatse. Ook bij een inzet even later in Oudelande kon de helikopter onderweg omkeren. Deze was opgeroepen nadat rond 22.30 uur in een woning aan de Doelstraat een man niet goed was geworden. Hiervoor werd overigens ook een first responderploeg van de brandweer opgeroepen.

De zesde alarmering was rond 22.45 uur voor een inzet bij de Burgemeester van Woelderenlaan in Vlissingen. Deze inzet viel samen met die van Oudelande (beeldverslag) en daarom werd ook voor deze melding de helikopter uit Nijmegen opgeroepen. Toen die werd geannuleerd werd de Rotterdamse helikopter alsnog opgepiept maar ook hier is de helikopter uiteindelijk toch niet meer ter plekke gekomen.

Zie ook:
Traumaheli twee keer ingezet op Schouwen  
Twee oproepen traumahelikopter tegelijk  


Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
mrchocomel (24-8-2016 om 11:22)
Voor de klagers over hoeveel dit kost, verdiep jezelf eerst eens in de reden waarom er een traumahelicopter wordt ingeroepen. Dat is niet omdat die sneller is dan een ambulance.
Seb (24-8-2016 om 00:22)
Ik vraag me echt af of het niet goedkoper is in iedere regio op een centraal plaats een MMT met auto te hebben. Dan moet niet iedere keer de heli opstijgen..... In Duitsland is dat al lang gewoon.
Edd (23-8-2016 om 17:05)
Gezien het feit dat hemelsbreed gemeten de afstand tussen Nijmegen en Vlissingen ruim 160 km is en de maximale snelheid van een traumahelikopter 260 km/u, waarbij ook nog rekening moet worden gehouden met de tijd die het kost om op te stijgen en te landen. Kortom duurt dit om en nabij een vol uur, als de nood echt zo groot is dan is iemand al lang in het ziekenhuis beland d.m.v. een ambulance. Zelfs Rotterdam is aan te rijden binnen deze tijd, lijkt mij dus wel degelijk geldklopperij...
Jan (23-8-2016 om 12:35)
Wel nu kan ik begrijpen waarom premies zo duur zijn ,begrijp mijn niet verkeerd als het nodig is dan is het zo ,maar als de Heli halverwege weer terug kan naar de base wel dan is het wel weer erg veel geld wat letterlijk de lucht is ingegaan ,en dan nog niet te spreken over de energie van de mensen die met de Heli werken!!! want het is een mooi vak maar het vraagt ook heel wat van je.. Petje af voor deze mensen die iedere dag in de lucht hangen voor mensen levens
Vlissinger (23-8-2016 om 12:22)
@Roos: Waarschijnlijk dachten ze deze 6x dat het echt nodig was. Beter 5x te veel dan 1x te weinig toch?
nni (23-8-2016 om 09:44)
Ik ben het roerend met Roos eens. is het echt nodig dan moet hij zeker komen.