Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 7 km

Nieuwe campagne tegen smartphone in verkeer

Toegevoegd: 31-08-2016, 14.04 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Half september start een campange die automobilisten en fietsers oproept om hun aandacht bij het verkeer te houden en onderweg geen smartphone meer te gebruiken.


Het gaat om de landelijke campagne 'Onderweg ben ik offline', waar het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Zeeland (ROVZ) extra acties in Zeeland aan verbindt. Volgens het ROVZ heeft het gebruik van een telefoon tijdens het rijden invloed op het reactievermogen, de controle over het voertuig, de aandacht voor andere weggebruikers, verkeerssituaties, verkeersborden en/of aanwijzingen.

"Als de telefoon wordt gebruikt tijdens het rijden, is er 25 keer meer kans op een ongeval. Niet iedereen is zich bewust van dit gevaar", aldus het ROVZ. Gedeputeerde en ROVZ-voorzitter Harry van der Maas. "Gebruik van je mobiel in het verkeer zorgt voor gevaarlijke situaties. Zet je telefoon daarom voor vertrek op stil of laat deze in je tas totdat je op de plaats van bestemming bent. Dat helpt verkeersongelukken voorkomen."

App
Volgens het ROVZ is in 1 op de 5 gevallen van fietsongevallen met jongeren de oorzaak dat zij tijdens het fietsen bezig zijn geweest met hun smartphone. "Daarom is er een speciale app gemaakt: De fietsmodus app. Deze is gratis te downloaden en door deze app aan te zetten, blijf je offline tijdens het fietsen. Dat is een stuk veiliger en bovendien worden zo punten verzameld waarmee ook nog mooie prijzen te winnen zijn", zo legt Van der Maas uit.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
chuckles (31-8-2016 om 18:19)
prima actie! word er helemaal gek van die bermrijders van de zotte ook zo'n actie, waar is de zelfbewustwording gebleven in het verkeer
AntiGSM (31-8-2016 om 17:49)
Er gaat slechts 1 ding helpen: zorgen dat de verzekeringsmaatschappijen niet meer uitbetalen als blijkt dat je een telefoon gebruikt hebt tijdens het besturen van een voertuig en als je schade rijdt. En natuurlijk gelijk rijbewijs innemen voor minstens een jaar. Iemand die te hard rijdt wordt aanzienlijk harder gestraft en dat klopt dus niet, een telefoonmisbruiker is minstens net zo gevaarlijk als iemand die onder invloed van alcohol rijdt. Ik overweeg zelfs om met een GSM jammer (stoorzender) in de auto te gaan rondrijden, dan weet ik zeker dat er niemand gebruik kan maken van die rotdingen in mijn directe omgeving. Nu nog flinke acties van de politie!
Cerebrus (31-8-2016 om 16:47)
Al die campagnes helpen geen zier. Pure geldverspilling en symboolpolitiek, zo van "kijk ons dat probleem eens aanpakken". Keihard handhaven en boetes uitdelen, dat is het enige wat helpt, maar zolang de pakkans vrijwel 0,0% is, zal er niets veranderen. Zeker niet door dit soort nutteloze campagnes.
W.F.M. Willemsen (31-8-2016 om 16:37)
zeeuw, Helemaal mee eens en bij (eenzijdige) ongelukken standaard het logboek van de GSM controleren!!
Ron Bakker (31-8-2016 om 15:33)
Alleen een smartphone? Het vasthouden van iedere telefoon is al (terecht) strafbaar, dus ook van een stupid-phone.
patertje (31-8-2016 om 15:31)
Wat een onzin zeg, weer miljoenen wegflikkeren om een zinloze campagne waarvan iedereen al weet het gevaarlijk is.. begin maar eerst eens met een apparaat ontwikkelen ( in australie hebben ze die al ) waar je direct in een controle kan aflezen of iemand drugs heeft gebruikt.. Denk 1/ van nederland blowt tegenwoordig en allemaal rijden ze gewoon, dus onder invloed van
Cookie-instellingen beheren