Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
10 files van totaal 33 km

Pepperspray ingezet bij inbeslagname honden

Toegevoegd: 06-09-2016, 15.57 uur
Door: Roland de Jong

GRIJPSKERKE - De politie heeft vandaag in Grijpskerke twee honden in beslag genomen. Hierbij is pepperspray gebruikt.


Volgens een woordvoerder van de politie gingen agenten af op een melding dat twee honden, een Stafford en een Pitbullachtige, zonder toezicht los zouden lopen. Dit zou al eens vaker gebeurd zijn en buurtbewoners maakten zich zorgen om het welzijn van de dieren en hun gedrag.

Toen de politie arriveerde liepen de dieren op een veld. Ze bleken vrij in en uit de tuin van hun baasje te kunnen lopen. Toen de politie de dieren wilde vangen gingen deze er vandoor. Ze besprongen vervolgens een vrouw die op straat liep. Toen de politie dichterbij kwam kwamen de dieren op de agenten af. Hierop werd pepperspray gebruikt.

Na de inzet van pepperspray dropen de honden af en vluchtten ze de woning van hun baasje in. De dierenambulance werd gebeld en de dieren werden in beslag genomen op verdenking van verwaarlozing.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
sonja (7-9-2016 om 10:11)
Vanmorgen met mijn kleine hond naar buiten en jawel hoor zelfde mevr. met vechthond ook, mevr. moet stil blijven staan ,hond probeert los te komen, want haar hond wil maar 1 ding, die van ons pakken. Zo gaan we ons hondje luchten, tot op een dag ze hem niet meer houden kan. Van mij mogen ze deze soorten verbieden, wie wil er eigenlijk zo'n hond? Vul de rest zelf maar in !!!
mevrouwx (7-9-2016 om 10:02)
ja ik vind dat de meest mensen gelijk hebben die honden zijn gevaarlijk maar wat is de reden dan waarom ze zo agresief zijn komt het door de baasjes of is de hond zelf kijk stel dat ik heb ook een hond ik voed hem heel streng op wel met lievde natuurlijk maar ik ben wel super streng als ik al naar hem kijk dan weet die echt wel dat ie moet gehoorzamen en nu en verder en dan he t is en blijvt een hond ontoerekenings vat baar altijd en overal
Vlissingers (7-9-2016 om 09:16)
De reden waarom pitbullachtige/stafford/bullmastiffs/etc als 'gevaarlijk' worden weggeschilderd, is omdat ze dat ook zijn. Ikzelf heb altijd honden gehad, van klein naar groot. Het is een kwestie van opvoeding, dus ook een Labrador of een poedel kan uitvallen en bijten. Het enige 'gevaarlijke' verschil is wat eerdergenoemde honden hebben en alle andere honden niet hebben zijn de kaken die op slot kunnen. Wordt je aangevallen door een labrador/herder, dan wordt je een aantal keer gebeten en dan in het klaar. Bij de eerder genoemde rassen moet je de hond nog maar eens van je af zien te krijgen... Desalniettemin: het is en blijft de opvoeding van de baas hoe de hond is. 'vechthond' of labrador, is een kwestie van een goede opvoeding.
karin (7-9-2016 om 07:31)
mijn honden komen elke dag op me af, dus moet ik dan ook maar pepperspray gebruiken? ik heb jaren bij de dierenambulance gewerkt, en nooit pepperspray nodig gehad. er staat ook nergens dat de dieren agressief waren, dus vanwaar pepperspray?? duidelijk echt een stel angsthazen, die agenten, en ja, ze mogen mij rustig bellen in zo'n situatie, dan "vang" ik de honden wel voor ze. als de honden WEL agressief waren, is het artikel verkeerd geschreven.
j (7-9-2016 om 07:15)
die honden zag ik gisteren rond 10 uur sochtends alleen rennen naar het grasveld in nimmerdor. Als ze alleen thuis waren hadden ze dus mogelijkheid om te ontsnappen, blij dat ze in beslag zijn genomen zij kon ze echt niet de baas, liep altijd te schreeuwen naar die beesten als ze, ze uit liet, ze liepen ook altijd los
Rob (6-9-2016 om 23:23)
Jeanette,we kunnen jullie soort vuulte missen als kiespijn. En je argumenten slaan ook als een tang op een vechthond. Vroeger was het een straat waar normale hard werkende mensen woonden. Als er nu ergens een huurhuis vrij komt, komen er of Tokkies of Cultuurverrijkers in. Triest dat een gezellig, net dorpje hard achteruit holt....net als de rest van Nederland!
Cookie-instellingen beheren