Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Pepperspray ingezet bij inbeslagname honden

Toegevoegd: 06-09-2016, 15.57 uur
Door: Roland de Jong

GRIJPSKERKE - De politie heeft vandaag in Grijpskerke twee honden in beslag genomen. Hierbij is pepperspray gebruikt.


Volgens een woordvoerder van de politie gingen agenten af op een melding dat twee honden, een Stafford en een Pitbullachtige, zonder toezicht los zouden lopen. Dit zou al eens vaker gebeurd zijn en buurtbewoners maakten zich zorgen om het welzijn van de dieren en hun gedrag.

Toen de politie arriveerde liepen de dieren op een veld. Ze bleken vrij in en uit de tuin van hun baasje te kunnen lopen. Toen de politie de dieren wilde vangen gingen deze er vandoor. Ze besprongen vervolgens een vrouw die op straat liep. Toen de politie dichterbij kwam kwamen de dieren op de agenten af. Hierop werd pepperspray gebruikt.

Na de inzet van pepperspray dropen de honden af en vluchtten ze de woning van hun baasje in. De dierenambulance werd gebeld en de dieren werden in beslag genomen op verdenking van verwaarlozing.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jeanette (6-9-2016 om 20:43)
Ten 1e ken ik deze honden erg goed en ze doen geen vlieg kwaad, ten 2e liepen ze niet zo maar los buiten maar ze zijn op een magische wijze uit de banch ontsnapt en ten 3e weet ik zeker dat hier meer achter zit. Norm t "sabotage" van de lekkere, schijnheilige buurt. Of je hoort er bij of niet. Zo niet kun je beter verhuizen uit zo'n dorp want ze blijven je t leven zuur maken. Niet waar zeeuwen ? Lekker de kat in t donker knijpen. Vooral blijven doen Grijpskerke
Vogeltje (6-9-2016 om 20:26)
F, heb je het nieuws gelezen de laatste tijd? Met die honden die kleintjes aanvielen? Of waren die kinderen ook angst hazen? Geef dan ook niet zo'n stom antwoord. Angst haas in uniform. Wel een grote mond hebben op afstand. Als je het zo goed weet ga het dan zelf doen de volgende keer.
pvb (6-9-2016 om 19:18)
Mijn moeder is een alleenstaand gepensioneerde vrouw die daar al 45 jaar netjes woont en betaald. Zij is vanmorgen ook nog aangevallen door 1 van die lieve hondjes. Heb zelf een hond gehad, ras maakt niet uit. Wanneer een dier een mens aanvalt, moet hij weg, net als die eigenaren waar ik vanaf nu mijn best voor ga doen. Het is gelukkig goed afgelopen vandaag, echter de angst zit er al een tijd goed in bij de buurtbewoners.
Panadero (6-9-2016 om 18:23)
Ik heb zelf een Bull Mastiff en die wil altijd met alles en iedereen spelen, toch heb ik hem altijd aan de lijn. Want mocht hij een keer worden aangevallen en van zich afbijten, heb ik het gedaan omdat het ras een zogenaamde vechthond is. Iedere hond kan een vecht hond zijn, het is de baas die de hond verziekt en slecht gedrag aanmoedigt waardoor de hond gevaarlijk wordt. Het moet dus prioriteit worden dat de baas van "echte" gevaarlijke honden van welk ras dan ook, worden aangepakt en bestraft. Met domweg afmaken van de hond is het probleem niet opgelost.
S (6-9-2016 om 18:19)
Heel fijn dat de politie deze melding serieus heeft genomen en dat de honden in beslag zijn genomen! De honden hadden al vaker mensen en andere dieren (dood)gebeten. Helaas kunnen de honden er niets aan doen dat ze niet opgevoed en verwaarloosd werden! Hopelijk krijgen ze een beter leven. Ik hoop dat de dierenambulance ook de konijnen van deze mensen heeft meegenomen. Die zitten namelijk in de volle zon, zonder bescherming.
Peter van Peperstraten (6-9-2016 om 18:17)
En daarom is pepperspray in Duitsland gewoon wel legaal, met de bijsluiter erbij er verantwoordelijk mee om te gaan b.v. voor wilde beesten zoals aanvallen van beren, wilde zwijnen, gevaarlijke honden... Maar niet in ons land helaas.
Cookie-instellingen beheren