Weerbericht:
In de ochtend (plaatselijk dichte) mist, vanmiddag veel bewolking
Verkeersinformatie:
68 files van totaal 234 km

Bedrijfsbrand Tholen onthult wietkwekerij

Toegevoegd: 30-11-2016, 11.05 uur - Update: 30-11-2016, 12.06 uur
Door: Roland de Jong

THOLEN - De brand vanochtend in een bedrijfspand aan de Energieweg in Tholen heeft een wietkwekerij aan het licht gebracht. Dat heeft de politie bevestigd.


De eerste melding over de brand kwam rond 08.10 uur binnen. Na een kwartier werd de brand opgeschaald naar een middelbrand. De brandweer van Tholen, Sint-Annaland en de hoogwerker van de brandweer uit Bergen op Zoom zijn ter plaatse geweest.

Volgens de politie werd tijdens het blussen een hennepplantage ontdekt. Volgens de politie zijn in het pand naar schatting 500 wietplanten aanwezig. Vanwege instortingsgevaar is echter nog geen nader onderzoek gedaan. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht.

Het vermoeden bestaat dat de brand ontstaan is in de meterkast. De stroom werd illegaal afgetapt maar onderzoek moet uitwijzen of de brand inderdaad is ontstaan door de aanwezigheid van de kwekerij.

Zie ook:

Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
P.A. (30-11-2016 om 13:56)
Worden de kosten van de massle hulpverlening in dit geval op het bordje van de veroorzaker gelegd? Zou terecht zijn!
Cookie-instellingen beheren