Weerbericht:
Wisselend bewolkt en enkele buien
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

OM wil pinpasdief laten 'plukken'

Toegevoegd: 15-12-2016, 21.17 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De officier van justitie in Middelburg heeft de rechtbank donderdag verzocht om de 37-jarige S. H. uit Breda voor - op één euro na - 23.000 euro te 'plukken'.

De vrouw, die reeds diverse keren voor zakkenrollen is veroordeeld kreeg eind augustus een gevangenisstraf van dertig maanden opgelegd. Samen met een 'collega' posteerde ze zich bij een kassa van een supermarkt en keek over de schouder van vooral bejaarde mensen welke pincode er werd ingetoetst. Vervolgens wist ze de pinpas te rollen en werd binnen de kortste keren de bankrekeningen leeggehaald.

Dat gebeurde allemaal in de jaren 2012 en 2013 en het werkgebied va de vrouw was onder meer de Randstad, Goes en diverse plaatsen in Brabant. Hoeveel ze daadwerkelijk in de staatskas moet storten maakt de rechtbank op 26 januari volgend jaar bekend.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Q (17-12-2016 om 20:53)
Maar heb ik ongelijk dan? De staat verdient niet aan criminelen door de winsten van criminele activiteiten in eigen zak te steken? De staat wast daarmee geen crimineel geld wit? De staat pleegt geen diefstal? Dat zijn geen maffia praktijken? Zoals Sandra reeds correct opmerkte is en was dat crimineel verkregen geld helemaal niet van de staat maar van de slachtoffers van de criminelen en dient dus ook terug te gaan naar die slachtoffers. Niet dan ? Misschien moet u maar eens uw oogkleppen afzetten?
K te M (16-12-2016 om 18:33)
Q, Vergeet niet je alu hoedje op te zetten
M (16-12-2016 om 12:17)
En zo 'rolt' het OM.
Q (16-12-2016 om 11:33)
Maar Sandra u weet toch dat de criminelen het vuile werk opknappen en de staat daarna de winst komt innen en het vervolgens wit wast door het zo direct in de staatskas te gooien? Zulke Maffia praktijken vinden ze heel normaal daar in Den Haag en hebben ze gewoon tot een legale zeer winstgevende bussiness gemaakt en zolang als de staat veel geld aan criminelen kan verdienen gaat de criminaliteit niet opgelost worden dat snapt u vast ook wel toch? En het hele volk staat erbij te juichen :-S
Sandra (16-12-2016 om 07:18)
Hoezo in de staatskas? Dat geld hoort naar de gedupeerden te gaan! De staat steelt al genoeg van de burgers.