Weerbericht:
Vannacht in het noorden nog een bui. Dinsdag overdag stevige (onweers)buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Zwaargewonde op sleepboot Vlissingen

Toegevoegd: 23-12-2016, 12.33 uur
Door: Manfred Berrevoets

VLISSINGEN - De hulpdiensten zijn vanmorgen in Vlissingen een gewonde man te hulp geschoten. De man raakte gewond door een ongeval op een sleepboot.


Het bedrijfsongeval vond rond 11.05 uur plaats op een sleepboot aan de Visserijkade. Mogelijk is er een kabel losgeschoten en heeft de man geraakt. Naast een ambulance was de brandweer ter plaatse om het slachtoffer van boord te tillen.

De gewonde is vervolgens per ambulance naar Arnemuiden gebracht. Hier stond een traumahelikopter klaar om het slachtoffer naar een ziekenhuis te brengen.

Zie ook:

Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jan B (24-12-2016 om 19:11)
Ik ben dit jaar 4x in de nacht wakker geworden van deze helikopter. Is dit overlast NEE!!!!!!!!!!!!. Als je twee keer per week wakker wordt is het een ander verhaal. Sommige mensen moeten altijd wat te klagen hebben zolang ze zelf maar niet vervoerd moeten worden. In principe kan hij overal landen zelfs midden in een woonwijk, al vind ik het zeer vreemd dat bij het ziekenhuis te Goes de brandweer gereed moet staan.
Renë (24-12-2016 om 16:51)
Aan iedereen. Bedankt voor de info.
hulpverlener (24-12-2016 om 13:37)
René en Franky....wanneer een ambulance en traumahelikopter op een andere plaats afspreken, afwijkend van de ongevalslocatie, wordt dit een rendez-vous genoemd. Er zijn verschillende redenen te noemen waarom een helikopter niet ter plekke landt. Bijvoorbeeld te weinig plek, maar soms is het slachtoffer door de ambulanceverpleegkundigen al stabiel gemaakt voor transport, maar moet deze wel naar een specialistisch ziekenhuis. In dit geval wordt er dan gekozen om een rendez-vous te plannen met de helikopter en het slachtoffer daar over te dragen aan de traumaheli. Waarom zou je een zwaargewond slachtoffer langer dan nodig op de ongevalslocatie laten liggen als deze al stabiel is voor transport?
J.W. Hajee (24-12-2016 om 10:08)
Deze actie van de trauma heli lijkt inderdaad merkwaardig, maar ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat het alles te maken heeft met protesten omtrent geluid overlast in het verleden. Onzinnig maar waar. Als de beste hulp dringend geboden is telt elke seconde. Jammer van de geluidoverlast. Je zult het zelf maar zijn. Voor mijn part zetten ze dat ding dwars op een (rijks-)weg. Hulp gaat voor. Al het andere kan wachten.
Johan (24-12-2016 om 09:13)
Vaak doen ze dat als ze bijv in vlissingen de patient gestabiliseerd hebben. Dan kunnen ze alvast gaan rijden terwijl de heli vliegt. Ze spreken dan een plaats af waar ze elkaar zien en waar de heli de patient overneemt. Zo besparen ze tijd omdat het vaak wel even duurt voordat de heli uit rotterdam is. En zo hoeven ze niet op de plaats van het ongeval te wachten maar zijn ze al een eindje onder weg. Anders is het als de heliarts bijv medicijnen moet geven die het ambupersoneel niet aan boord heeft. Dan komt de heli natuurlijk wel ter plaatse. Ik hoop jullie zo voldoende info te hebben gegeven ;)
Rene Carbaat (23-12-2016 om 21:08)
Waarom is de heli in Arnemuiden geland terwijl er een hele vrije ruimte beschikbaar is bij Orionis Walcheren. Deze is ruim voldoende om een heli te laten landen. De BHV van Orionis was paraat om te assisteren bij een eventuele lading.
Cookie-instellingen beheren