Weerbericht:
Zeer warm zomerweer, maandag kans op een (onweers)bui
Verkeersinformatie:
Geen files

Twintig aangiftes van rellen Bloemenlaan

Toegevoegd: 05-01-2017, 20.02 uur
Door: Manfred Berrevoets

VLISSNGEN - De politie heeft op dit moment twintig aangiftes opgenomen van vernielingen tijdens de rellen in de Bloemenlaan in Vlissingen afgelopen jaarwisseling. Ook enkele hulpverleners hebben aangifte gedaan.


Burgemeester Bas van den Tillaar vertelde woensdagavond geschokt te zijn door de gebeurtenissen in de nacht van Oud op Nieuw. Vanzelfsprekend is hij inmiddels de wijk in geweest en heeft hij bezoeken gebracht aan mensen die getroffen zijn. "De verhalen grijpen me erg aan. Elk jaar bereiden we de jaarwisseling voor en bepalen we samen met politie, ROAT en andere organisaties wat de aandachtsgebieden zijn. Het Middengebied is één van de aandachtsgebieden. Maar de signalen die we ontvingen, wezen niet op grote ongeregeldheden zoals die in de Bloemenbuurt hebben plaatsgevonden."

Inmiddels is het nu 5 dagen later. De grootste prioriteit ligt op dit moment bij het politie-onderzoek. Het is belangrijk dat er zoveel mogelijk informatie verzameld wordt. Burgemeester Van den Tillaar drukt de bewoners van de Bloemenbuurt op het hart om aangifte te doen. "Ook mensen die geen schade hebben, maar wel informatie willen delen, kunnen dit doen. Alle informatie helpt om de daders te pakken. Daar hebben de bewoners van de Bloemenbuurt recht op."

Gemeente, politie en ROAT steken, mede op verzoek van de gemeenteraad, in op persoonlijk contact en voeren veel gesprekken met bewoners van de wijk. Van den Tillaar: "Uit het politie-onderzoek moet blijken wie de daders zijn. Er gaan allerlei verhalen rond, maar we weten gewoon nog niet wie het zijn."

De gemeente wacht de resultaten van het onderzoek af, maar denkt tegelijkertijd na over hoe het nu verder moet in de Bloemenbuurt. "De gesprekken met betrokkenen leveren veel waardevolle informatie op. Niet alleen over de jaarwisseling, maar ook over hoe we samen met de inwoners het veiligheidsgevoel in de wijk kunnen verhogen", zegt de burgemeester. Daar gaat de gemeente samen met de bewoners aan werken. De gemeente gaat ook nadenken over hoe zij informatie met de buurt kan delen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
vlissingse (6-1-2017 om 22:29)
@ Zeeuw: Die buurt was in de jaren 70 en 80 normaal hoor, kon je gewoon s`avonds door de brandgangen lopen zonder lastig gevallen te worden of nog erger zoals tegenwoordig. Toen was dat tuig hier nog niet. Maar ze moeten meer van die binnen laten. Ik wil niet zeggen dat ze allemaal zo zijn, want ik ken 2 marokkaanse families waar de kinderen wel normaal zijn opgevoed en die zouden dit niet eens in hun bol halen want ze zijn opgevoed met normen en waarden en respect voor anderen. Deze groep is zo bekend bij de politie en nog doen ze niks. Je ziet ze ook even nu niet in de bloemenbuurt, ook lekker verdacht
Alfons (6-1-2017 om 15:39)
Die gaan zo de prullenbak in. Wordt echt niets mee gedaan. Ze gaan gewoon lekker praten en thee drinken met ze.
RdB (6-1-2017 om 15:12)
@Mr E de politie te laks? De politie is onderbezet door de bezuinigingen en de inzet die van de overheid wordt gevraagd voor de vluchtelingen die binnen komen. Ook nog een gaslek deze dag waar veel inzet nodig was. Niet gek dat de politie zo niet genoeg mensen heeft. Er was meer blauw op straat belooft maar deze belofte is door de heer Rutte niet nagekomen.
Rick (6-1-2017 om 09:47)
Niet oeverloos blijven praten, maar met harde hand aanpakken! De enige methode waar onze "Noord-Afrikaantjes" respect voor hebben. De evt. ziekenhuiskosten die daaruit zouden kunnen voortvloeien vallen in het niet bij de schade die nu aangericht is! Ze tarten bewust ons geduld en sociaal gevoel. Ze willen niet over de bol geaaid worden, zoeken bewust de confrontatie omdat ze weten dat ze hier nou eenmaal héééél ver kunnen gaan. Niet bang zijn voor verharding, als ze eenmaal weten waar de grens echt ligt, zullen ze die zeker respecteren! In hun thuisland komt het echt niet in hun hoofd op, omdat de politie daar nog wel respect afdwingt. Dus wel een aai over de bol, maar dan met de uitschuifbare wapenstok of het stroomstootwapen ( Akerboom).
Mr E (6-1-2017 om 02:36)
Wat mij betreft is dit natuurlijk van Den zotte en moeten jongeren zich ook op nieuwjaar kunnen gedragen en zichzelf onder controle houden, ook de nieuwjaar. Maar hoe kan het zo ver komen als men zelf al zegt dat bloemendaal of terwijl middengebied een aandachtspunt is,maar dit soort activiteiten niet hebben weten te voorkomen. Waren de jongeren echt zo machtig om de macht over t gebied te nemen!? Of Was de politie juist niet goed voor bereid en hebben ze het moment niet onderschat? Om nu een een gehele gemeenschap de schuld te geven is wat mij betreft wel heel erg kort door de bocht en zijn er wat mij betreft 2 schuldige na dit incident. Natuurlijk de jongeren Die dit hebben gedaan maar ok de politie en gemeente is hier te laks. (SPIJTIG).
vlissingse (6-1-2017 om 01:16)
Heel de buurt zou aangifte moeten doen. En degene die filmpjes hebben gemaakt moeten ook deze geven aan de politie, ook die dat deed naast de kapsalon met z`n glimlach op z`n ....... Dit tuig mag er niet mee wegkomen. En het is niet moeilijk om te bedenken wie dit zijn, zullen zeker een paar van zijn die daar altijd rondhangen met hun rotscooters en dealen etc