Weerbericht:
Vannacht in het noorden nog een bui. Dinsdag overdag stevige (onweers)buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Westerscheldetunnel dicht vanwege ijspegels

Toegevoegd: 18-01-2017, 17.04 uur
Door: Roland de Jong

HOEK - Eén van de buizen van de Westerscheldetunnel (N62) gaat vanavond korte tijd dicht omdat bij de ingang van de buis ijspegels zijn ontstaan.


Het gaat om de oostbuis, de tunnelbuis waarin het verkeer richting Borssele rijdt. De werkzaamheden starten rond 19.30 uur en duren ongeveer een kwartier. Tijdens het verwijderen en opruimen van de ijspegels zal het verkeer volledig worden stilgelegd.

Het is niet de eerste keer dat bij de Westerscheldetunnel ijspegels zijn ontstaan. De pegels worden gevormd door lekkend water of vochtige lucht. Doordat ze wel een meter lang kunnen worden, vormen ze een potentieel gevaar voor gebruikers van de tunnel.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Vlissinger (19-1-2017 om 11:31)
Heb je gelezen kees? 1. de tunnel is absoluut niet lek. dat heet condens. 2. bij de INGANG. dus water van buitenaf.
kees (18-1-2017 om 17:50)
Dat de tunnel zo lek als een mandje is dat wisten we al. Vaak zie je gewoon het water door de wanden heen sijpelen bij de naden. Is normaal dat er een paar honderd kuub water per dag doorstroomd. Maar ijspegels van een meter bij de naden is link. Je zal er maar tegen aan rijden met je auto.
Cookie-instellingen beheren