Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Boete en rijontzegging na ongeluk op zebrapad

Toegevoegd: 23-01-2017, 16.16 uur
Sporenonderzoek op de plaats van het ongeval.
Sporenonderzoek op de plaats van het ongeval.
© Foto: Roland de Jong / Provicom
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De 29-jarige Vlissinger die op 26 oktober 2015 op een zebrapad in Vlissingen een vrouw aanreed is veroordeeld tot een boete van 600 euro en een voorwaardelijke rijontzegging van drie maanden. Het vonnis was conform de eis.


De Vlissinger had volgens de rechter verzuimd om voorrang te verlenen toen de voetgangster recht tegenover het Vlissingse ziekenhuis de Koudekerkseweg wilde oversteken. De vrouw liep zwaar lichamelijk letsel, zoals onder meer diverse botbreuken, een hartstilstand en tijdelijk nierfalen op. De vrouw belandde na de botsing in het ziekenhuis in Goes.

Hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren bleef tijdens de behandeling van de zaak, twee weken geleden, onduidelijk. De man ging pas vol in de remmen toen hij het hondje van de vrouw zag.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
kees (23-1-2017 om 17:57)
en terecht. Sterkte voor het slachtoffer
peter de quaak (23-1-2017 om 17:41)
Met de drang van het OM om zoveel mogelijk mensen te vervolgen zijn ze soms volkomen de weg kwijt. Ik ben eens aangereden door iemand die mij niet zag. I.d.d. gebroken been, kneuzingen etc. Maar was dat opzet? Was dat roekeloos? Die kreeg destijds 500 Gulden en 2 maanden rijontzegging. Sloeg werkelijk nergens op. Die man bood zijn excuus aan, had mij niet gezien en ja was een verkeersfoutje. Ik kan tegenwoordig niets anders concluderen dat de drang naar geld (Boetes) van het OM doorslaggevend is. Als slachtoffer wordt de veroorzaker ook slachtoffer. En nee ik was niet uit op wraak en ja het was destijds een verkeersfout. Verkeerde moment verkeerde plaats. Ook mensen die over steken moeten oppassen en dat doe ik tegenwoordig wel.
Cookie-instellingen beheren