Weerbericht:
Vrij zonnig en warm zomerweer, morgen alleen in het oosten nog zomers warm
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Twee jaar cel geëist voor steekpartij Bellamypark

Toegevoegd: 30-01-2017, 18.58 uur - Update: 31-01-2017, 11.05 uur
De steekpartij op het Bellamypark in Vlissingen.
De steekpartij op het Bellamypark in Vlissingen.
© Foto: Manfred Berrevoets / Provicom
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - Tegen de 25-jarige Vlissinger H. D., die ervan wordt verdacht een 22-jarige Souburger met een mes vijf keer in diens lichaam te hebben gestoken is maandag in Middelburg een gevangenisstraf van twee jaar waarvan zes maanden voorwaardelijk geëist. Ook wil de officier van justitie dat D. een schadevergoeding van 3988 euro gaat betalen.

D. was op 16 oktober vorig jaar met een vriend op stap en de vriend zou de Souburger in straattaal gedreigd hebben neer te steken. De broef van het slachtoffer gaf daarop de vriend van D. een flinke dreun waardoor die knock-out ging. D. wilde zijn vriend voor erger behoeden en sprong er tussenin. Vrienden en familieleden van de Souburger gingen er zich ook mee bemoeien en volgens D. kreeg hij klap na klap en trap na trap.

Om zich te verdedigen had hij een mes uit zijn broekzak gehaald en daarmee gezwaaid. De Souburger werd in ieder geval geraakt, liep een klaplong op en werd met spoed naar het UMC in Rotterdam gebracht. D. nam de benen, maar werd later mede dankzij social media aangehouden. De uitspraak is op 13 februari.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
P (31-1-2017 om 11:22)
Als je bijna doodgeslagen wordt na je stoere praat en voor de ogen van portiers en 200 meter van het politie bureau dan moet je wat he ;) Maar de uitgaans gelegenheden zijn al lange tijd een poel van verderf, portieren die zich willen bewijzen, haantjes gedrag van jongetjes en nergens politie te zien. Dit is al jaren zo bezig, maar nergens politie te zien, als een simpele burger als ik dit al zie waarom dan de politie niet, reagereh jullie alleen op meldingen en kjjken jullie en denken jullie niet verder dan je neus lang is??? Gelukkig blijf ik weg uit die smerige tentjes en de lakse beveiliging van portieren en agenten. Succes met het wijzen van daders in de poel der verderf.