Weerbericht:
Wisselvallig en woensdag vrij veel wind
Verkeersinformatie:
8 files van totaal 22 km

Felle uitslaande brand woning Hansweert

Toegevoegd: 04-03-2017, 06.59 uur
Door: Manfred Berrevoets

HANSWEERT - In de nacht van vrijdag op zaterdag is in Hansweert een woning uitgebrand door een gasexplosie en de daarop volgende brand.


De brand werd rond 03.40 uur ontdek bij de woning aan de Oude Kerkstraat. De brandweer rukte uit met twee blusvoertuigen en een ladderwagen. Ook is voor de zekerheid een ambulance gealarmeerd. Toen het eerst blusvoertuig ter plaatse kwam stond de woning volledig in brand. Vóór de brand was een explosie te horen. Vervolgens zijn twee aangrenzende woningen ontruimd.

Omdat de brandweer het pand niet kan betreden is er voor gekozen deze gecontroleerd uit te laten branden. Netwerkbeheerder Enduris heeft het gas in de woning afgesloten. Volgens de brandweer is er waarschijnlijk niemand meer in de woning, maar het kan nog niet geheel worden uitgesloten.

Voor de bewoonster van het aangrenzende huis is opvang elders geregeld. Deze woning heeft rookschade opgelopen. Salvage is opgeroepen om hen bij te staan bij de schadeafhandeling.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren