Vastgebonden hond achtergelaten op strand

Toegevoegd: 17-04-2017, 12.25 uur

De aangetroffen hond.
De aangetroffen hond.
1
© Foto: Twitter / wa_Schouwen01
Door: Roland de Jong

BURGH-HAAMSTEDE - De politie probeert uit te zoeken wie op een strand op Schouwen-Duiveland een hond heeft vastgebonden en achtergelaten.

De viervoeter, een Nova Scotia duck tolling retriever , kortweg toller, werd aangetroffen op het strand tussen Burgh-Haamstede en Renesse.

De politie heeft het dier bevrijd en door de dierenambulance overgebracht naar het asiel in Zierikzee. Het chipnummer van de hond stond niet geregistreerd.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Rick (24-8-2017 om 12:14)
Godverlaten smeerlappen!!
Ineke (23-8-2017 om 12:25)
Een paar warme dagen op komst Mensen wees alert Ongetwijfeld zijn er weer hufters die hun hond achter laten in een auto als u het ziet onderneem actie en bel de politie heb een grote wens al die hufters die een hond in een bloedhete auto achter laten moet hen ook overkomen hond in beslag nemen en nooit meer een huisdier mogen houden
Sabrina (20-4-2017 om 16:47)
Wim ik las op de Facebook pagina waar dit artikel ook gedeeld was (onder het bericht) dat de eigenaar al gevonden was en dat de hond al weer terug was bij de eigenaar. Daar stond dat de eigenaar de hond als vermist had opgegeven. Meer weet ik er ook niet van. Ging denk ik om een andere hond, want ik zag in Haamstede vaak iemand met zo'n hond rondlopen, maar las dat deze uit Renesse kwam.
wim (20-4-2017 om 07:36)
als de hond een chip heeft weet de fokster dat toch wel die heeft ook het chipnummer toch wel raar is wel gechipt maar niet geregistreerd ik hoop dat via facebook de hond terug komt en Sabrina waar zie je de vrouw altijd lopen dan kan de vrouw opgespoord worden en in de plaats waar de hond liep posters verspreiden van de hond
Leen (19-4-2017 om 22:18)
Om even te reageren op o.a. A.M. Gerben zijn/haar vraag of opmerking. Chippen van de hond is verplicht, meestal heeft de fokker dit al gedaan. Echter weten helaas nog heel veel hondenbezitters niet dat zij zélf verantwoordelijk zijn voor het registreren van de chip bij een databank. Hier zijn er meerdere van, de bekendste is ndg.nl. Ook als je verhuist of als de hond van eigenaar verwisseld ben je zelf verantwoordelijk om dit aan te passen in de databank.
Sabrina (19-4-2017 om 16:42)
Lijkt erg op de hond van een vrouw die ik altijd met zo'n soort hond zie wandelen, maar heb geen idee wie die vrouw is of waar ze woont. Hopelijk word het baasje gevonden. En word er duidelijk wat er echt gebeurd is. Wie de hond vast gebonden heeft en waarom en komt het beestje goed terecht. In ieder geval fijn dat hij gevonden is.