Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
52 files van totaal 185 km

Vastgebonden hond achtergelaten op strand

Toegevoegd: 17-04-2017, 12.25 uur
De aangetroffen hond.
De aangetroffen hond.
© Foto: Twitter / wa_Schouwen01
Door: Roland de Jong

BURGH-HAAMSTEDE - De politie probeert uit te zoeken wie op een strand op Schouwen-Duiveland een hond heeft vastgebonden en achtergelaten.


De viervoeter, een Nova Scotia duck tolling retriever , kortweg toller, werd aangetroffen op het strand tussen Burgh-Haamstede en Renesse.

De politie heeft het dier bevrijd en door de dierenambulance overgebracht naar het asiel in Zierikzee. Het chipnummer van de hond stond niet geregistreerd.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
janne (19-4-2017 om 10:11)
je chipt je huisdier denk je als tie wegloopt weten ze waar hij woont , blijkt hij niet geregriestreerd hoe kan dat, of kijken ze maar in 1data bank?????? er zijn verschillende data banken
Peter H. (18-4-2017 om 19:39)
altijd weer mensen die de meest onwaarschijnlijke ongelofelijke verhalen verzinnen om de meest waarschijnlijke oorzaak maar te ontlopen. Alsof huisdieren met de vakanties niet regelmatig vastgebonden en achtergelaten worden ? Alsof ze die werkelijkheid niet aankunnen en voor zichzelf een mooier wenselijk plaatje verzinnen, hoe ver gezocht ook. ga anders eens bij het asiel vragen hoeveel dieren er wekelijks of dagelijks achtergelaten worden en hoe het komt dat hun hokken altijd overvol zitten met gedumpte dieren.
lia leeuwenburgh (18-4-2017 om 16:37)
dat dit nog steeds gebeurt, heeft dan niemand iets geleerd?
W. Kruit (18-4-2017 om 13:26)
Anita, je wordt op je wenken bediend: Informatie van de Rijksoverheid: Is uw hond op of na 1 april 2013 geboren? Dan moet u uw pup binnen 7 weken na de geboorte laten chippen en registreren. Ook honden die u importeert moet u binnen 7 weken laten chippen en registreren. Over een aantal jaren moeten zouden honden in ons land geregistreerd moeten zijn.
CdB (18-4-2017 om 12:36)
Je hond loopt weg, een ander vindt hem en bindt deze aan een paaltje vast maar jij als eigenaar wordt afgemaakt op het internet. Het is niet altijd een eigenaar die er vanaf wil.
detlef (18-4-2017 om 11:02)
Misschien is deze hond per ongeluk zijn eigenaar kwijtgeraakt en iemand die deze hond zag zwerven heeft hem vastgebonden om te voorkomen dat deze bijvoorbeeld een weg op kon lopen of in de duinen uit het zicht zou verdwijnen. De misschien buitenlandse eigenaar zoekt zich een ongeluk en zou blij zijn om zijn huisdier weer terug te vinden.
Cookie-instellingen beheren