Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Zes mannen opgepakt voor mishandeling in café

Toegevoegd: 09-07-2017, 12.57 uur
Door: Manfred Berrevoets

VLISSINGEN - Zaterdagavond rond 23.40 uur zijn zes mannen op het Bellamypark in Vlissingen aangehouden voor het verstoren van de openbare orde en mishandeling van een man en een vrouw.


De verdachten hebben gedronken en vallen door hun gedrag in negatieve zin op. Kort voor de mishandeling rijden zij in hun auto met hoge snelheid het Bellamypark op. Niet gehinderd door de rotsblokkades die het verkeer tegen moeten houden, parkeren zij naast een café. De mensen op het terras schrikken zich een ongeluk omdat het lijkt alsof de auto recht op het terras afkomt.

Daarna gaan de mannen met veel bombarie het café binnen. Op dat moment zit ook een 22-jarige man uit Vlissingen met zijn vrienden in het café. Als zij naar buiten lopen om te roken roept één van de verdachten iets in het Engels naar hem. Als het slachtoffer zich vooroverbuigt om te luisteren wordt hij ineens bij zijn kraag gepakt en over het tafel heen getrokken.

Nadat hij zich los heeft gewrongen vraagt hij verontwaardigd wat er aan de hand is. In plaats van een antwoord stompt een andere verdachte met een elleboog een tand door zijn lip. Hoewel de beveiligers er snel bij zijn weet een derde verdachte nog net een nekslag uit te delen. Hierdoor valt het slachtoffer met zijn achterhoofd tegen de rand van de bar.

Direct nadat de agressieve groep het café is uitgezet wordt de politie gebeld. De mannen zijn inmiddels in hun voertuig vertrokken en rijden recht in handen van de gealarmeerde agenten. Allen worden gesommeerd om uit te stappen en op de grond te gaan zitten. In afwachting van hun transport naar het politiecellencomplex staat een politiehond als afschrikmiddel dichtbij.

De verdachten (tussen de 25 en 34 jaar) zijn afkomstig uit Litouwen, Roemenië en Letland en hebben geen vaste woon- of verblijfplaats in Nederland. Hun auto is in beslag genomen. In de kofferbak vinden agenten nog twee losse Franse kentekenplaten. Het rijbewijs van de 26-jarige bestuurder is afgenomen omdat hij met teveel alcohol op heeft gereden. De man heeft bovendien nog twee boetes openstaan. Tevens kan hij nog een schadeclaim van de gemeente tegemoet zien voor het verschuiven van de rotsblokken.

Vandaag vinden de verhoren plaats om uit te zoeken wie klappen heeft uitgedeeld. Tot die tijd zitten de mannen nog vast. Getuigen hebben gemeld dat in het café ook nog een jonge vrouw is mishandeld door de mannen. Zij is echter voordat agenten met haar konden spreken weggegaan. Zij wordt dringend verzocht om zich te melden om aangifte te doen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
East-side (9-7-2017 om 18:38)
Gelijk terug sturen naar hun eigen land. Jammer dat het al te laat is om de grenzen weer dicht te gooien, zou veel criminaliteit schelen denk ik.
Daanie (9-7-2017 om 17:16)
Haha echt weer Hollandse wetgeving.. Boete's betalen ze niet en na 24 uur moeten ze weer op vrije voeten zodat ze rustig ergens anders weer verder gaan.. En uitzetten betekend alleen maar de grens over bij Belgie of Duitsland en dan komen ze zo weer terug, ze werken zwart en kopen en slopen alles hier en betalen niks !!! Hoera BRUSSEL !!!!
michelle (9-7-2017 om 15:07)
Eruit met zo'n stelletje tuig!
jos (9-7-2017 om 14:51)
Straf uitlaten zitten en hup het land uit, aan dat soort tuig hebben we niks en zitten we ook niet op te wachten !
Renata (9-7-2017 om 14:33)
Fijn he die open grenzen!
Piet (9-7-2017 om 13:15)
Land uit aub, hebben hier niets te zoeken!
Cookie-instellingen beheren