Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
127 files van totaal 499 km

'Ongeluk sleepboot tijdens moment onoplettendheid'

Toegevoegd: 15-07-2017, 10.27 uur
Het ongeluk op 23 december 2016.
Het ongeluk op 23 december 2016.
© Foto: Manfred Berrevoets / Provicom
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - Het ongeluk waarbij de opvarende van een sleepboot afgelopen december zwaargewond raakte gebeurde tijdens een moment van onoplettendheid. Dat schrijft de Onderzoekersraad voor Veiligheid deze week in een rapport.


Bij het meren werd gebruik gemaakt van sleepgerij. Toen men de sleepdraad wilde binnenhalen ging het mis. Volgens de Onderzoeksraad had de kapitein een moment van onoplettendheid. Hij hoorde de bemanning niet roepen en toen de draad strak kwam te staan brak deze. De eerste stuurman van het schip dat als laatste arriveerde en die zich op dat moment in de gevarensector bevond, werd door de gebroken sleepdraad geraakt aan de rechterzijde van zijn hoofd.

De 24-jarige man uit Schoondijke raakte bewusteloos en viel op het dek. Vervolgens heeft de ambulancedienst het slachtoffer samen met de brandweer van boord gehaald. Later is de man overgedragen aan het team van de traumahelikopter. Die bracht de man naar het ziekenhuis in Rotterdam.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren