Weerbericht:
Onstabiel zomerweer met geregeld (onweers)buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Berging kraanwagen Westerscheldetunnel

Toegevoegd: 21-07-2017, 01.36 uur
Door: Manfred Berrevoets

DRIEWEGEN - De kraanwagen die gisteren net voor de Westerscheldetunnel kantelde wordt op dit moment geborgen. Het verkeer tussen het tolplein en de tunnel wordt over één weghelft geleid.


Tijdens de bergingswerkzaamheden kan het verkeer in beide richtingen gewoon passeren. Vannacht - omstreeks 04.00 uur - wordt de tunnel drie kwartier gesloten om de normale situatie - met twee beschikbare weghelften - in te stellen.

De kraanwagen lag in de berm tegen een dijk aan met de wielen omhoog. Eerst is het wegdek naast de kraanwagen met rijplaten en houten schotten beschermd tegen beschadiging. Vervolgens zijn er twee telescoopkranen ingezet die zich aan weerszijden van het wrak hebben opgesteld. Deze hebben de kraanwagen vanuit de berm op de houten schotten gelegd.

Vervolgens is de kraanwagen een kwartslag gedraaid terug de berm in zodat hij op zijn zijkant terecht kwam. Deze procedure is herhaald zodat de kraanwagen op zijn wielen terecht kwam. Hij is vervolgens op een dieplader gezet en afgevoerd.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren