Paarden losgebroken, zes gewonden

Toegevoegd: 12-08-2017, 15.48 uur - Update: 12-08-2017, 20.33 uur

Door: Roland de Jong

BURGH-HAAMSTEDE - Tijdens een evenement in Burgh-Haamstede zijn zaterdagmiddag zes personen gewond geraakt nadat twee paarden waren losgebroken.

Het ongeluk gebeurde rond 14.20 uur tijdens de Burghse Dag die werd gehouden op de Hoge Burgh. Volgens de politie zijn twee Friese paarden uitgebroken en raakten hierdoor verschillende mensen gewond. In eerste instantie werd gesproken over zeven slachtoffers, rond 15.50 uur werd dit aantal bijgesteld naar zes gewonden.

Er kwamen meerdere ambulanceteams, brandweerwagens en een traumahelikopter ter plekke om hulp te verlenen. Ook werden al aanwezige EHBO’ers ingezet. Drie personen zijn voor behandeling naar de huisartsenpost gebracht. Drie personen zijn per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Eén van hen heeft zwaardere verwondingen. Bij dit slachtoffer is de trauma-arts meegereden in de ambulance naar het ziekenhuis in Goes. Daarom is de traumahelikopter later doorgevlogen naar de helikopterlandingsplaats bij het Goese ziekenhuis.

Het ongeluk zou zijn gebeurd tijdens een demonstratie met de paarden. De paardendemonstraties die vandaag nog zouden worden gehouden zijn afgelast. De rest van het evenementenprogramma gaat wel gewoon door en de grote tent blijft volgens de organisatie ook gewoon geopend.

Zie ook:

Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ehbo (10-9-2017 om 11:59)
Beesten zijn niet te vertrouwen. Alle kosten, incl traumahelicopter, verhalen op de organisatie.
Jans, paardengek (14-8-2017 om 11:37)
Moeten we nou om 1 incident alles maar dichtgooien? Misschien dat er de volgende keer beter gekeken kan worden naar de plaats van de bezoekers/kijkers. Dan zou je dus straks ook geen ringrij wedstrijden meer kunnen houden? Wat een gedoe weer. Is het niet over eieren dan wel over oaarden. Blijf thuis achter de generaniums zitten dan overkomt je niets.
Mike (14-8-2017 om 08:30)
@John, wilt u niet generaliseren aub? Er zijn ook mensen die na langs sparen al hun centjes uitgeven aan het beste wat er is zodat de beestjes nooit iets te kort komen. Veel paarden vinden het zelf prachtig. Alsof u op vakantie gaat. Dus graag niet blaten als u geen idee hebt waar u het over heeft.
John (13-8-2017 om 01:01)
Triest voor de mensen die gewond geraakt zijn. Laten ze toch ook eens ophouden met al dat "vermaak" met dieren. Paarden worden om de haverklap van hot naar her gesleept, soms in zeer slecht onderhouden zwaar verouderde trailers, waardoor er zelfs vorig jaar tijdens het rijden een paard volledig door de bodem gezakt is.
Waldorf (12-8-2017 om 17:39)
@Sjoerd. Och ja hoor, nog meer regels. Wat voor regels dan? Niks nog meer regels, schei toch uit. Zulke dingen gebeuren helaas. Sterkte en beterschap daar voor de betrokkenen, en zonde, altijd een leuke dag zo'n Burghse dag.
Sjoerd (12-8-2017 om 17:19)
Veel sterkte aan de nabestaanden. 2 keer in 1 week gaat het dramatisch mis met trekpaarden. Bij de Powerhorse in Noordwelle zijn er ook 4 gewonden weg gebracht. Hoop dat er strengere regels komen om dit te voorkomen!