Weerbericht:
Zonnige perioden en droog
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Scooterrijder wil agent bijten bij arrestatie

Toegevoegd: 24-09-2017, 08.15 uur - Update: 24-09-2017, 09.05 uur
De bromfiets van de man was voorzien van valse kentekenplaten.
De bromfiets van de man was voorzien van valse kentekenplaten.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Een scooterrijder die vannacht door de politie op Walcheren werd aangehouden heeft hierbij geprobeerd een agent gebeten.

Een agent zag rond 23.30 uur bij de shop van een tankstation aan de President Rooseveltlaan een scooter staan met afgeplakte kentekenplaat. Toen een jongen vanuit de shop naar de scooter liep sprak de agent deze aan. De jongen vertelde dat hij de eigenaar van de scooter was.

De agent vroeg hierop om diens rijbewijs. Op de vraag waarom de blauwe kentekenplaat van de scooter was afgeplakt haalde de jongen het tape van het blauwe plaatje. Hij wilde vervolgens de scooter starten en gebruikte hiervoor een schroevendraaier in plaats van een contactsleutel. Het contactslot van de scooter bleek verwijderd te zijn.

Op dat moment voegde zich een tweede agent bij het gezelschap. Deze herkende de scooter als zijnde een lichte motorscooter. Omdat er op een motorscooter geen blauwe kentekenplaat mag zitten, besloten de agenten de jongen aan te houden voor het voeren van een valse kentekenplaat.

De jongen wilde dat duidelijk niet en probeerde er vandoor te gaan. Door één van de agenten werd hij pootje gehaakt zodat hij ten val kwam. De verdachte ging hierop volgens de politie als een wilde tekeer en hij probeerde zich aan zijn aanhouding te onttrekken

De 16-jarige Vlissinger deed hierbij een poging om één van de agenten in zijn hand te bijten. Dat lukte niet, omdat de agent zich kon verweren door de jongen een klap in het gezicht te geven. Er werd pepperspray ingezet en een omstander schoot de politie te hulp zodat de jongen geboeid kon worden.

De jongeman werd vervolgens overgebracht naar Torentijd. Daar is een onderzoek gestart naar de identiteit van de man om zo te achterhalen of de man daadwerkelijk was wie hij zei te zijn. De scooter en de kentekenplaat zijn in beslag genomen en worden beide onderzocht. De aangehouden verdachte zal vandaag verder gehoord worden.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
We know (25-9-2017 om 03:35)
Tja, er is een complete wijk vol met van die gasten en scooters... Gelukkig loopt iedereen een keer tegen de lamp!
Albert (24-9-2017 om 23:42)
Ze worden niet alleen wegbezuinigd maar er zit bijna niemand meer op het bureau in Vlissingen. Alle agenten werken vanuit Middelburg want dat is waarschijnlijk efficienter en dat is meteen te merken in de binnenstad en het middengebied.
Vlissinger (24-9-2017 om 19:46)
Dat winnen ze zeker, tijd om dus gewoon zelf wat actie te ondernemen, ze "per ongeluk" omver rijden als ze weer eens op het achterwiel voorbij komen. agenten worden weg bezuinigd, want Brussel heeft geld nodig.
Terneuzenaar (24-9-2017 om 19:28)
Als ik agent was had ik ze allebei, gericht in hun knie geschoten. Geen compassie mee, tuig
Vlissingen (24-9-2017 om 14:05)
Ik mag toch hopen dat ze eindelijk eens wat meer politie gaan inzetten in Vlissingen na afgelopen weekend. Vroeger reden er politiebikers en politeauto's door het middengebied nu vooral gestolen (motor)scooters met kanspareltjes erop die zich onaantastbaar voelen. Het lijkt wel of de criminele jongeren de strijd aan het winnen zijn van de nationale politie.
P (24-9-2017 om 10:40)
En dat allemaal met knalrode sokken aan, Bassie?