Weerbericht:
Zonnige perioden en droog
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 12 km

Kind zwaargewond na vlam in de pan

Toegevoegd: 28-09-2017, 22.41 uur
Foto 7 van 8

Foto's


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Sebastian (30-9-2017 om 16:09)
Beste WB, kijk eens naar de buren in Duitsland. Daar hebben ze een heel andere filosofie van de gebruik van traumahelis. Daar is het gewoon, dat de traumaheli de patient ook vervoert, omdat deze dan zo snel als mogeliijk naar het ziekenhuis komt. En ook verplaatsing tussen twee ziekenhuizen, soms honderden kilometers uit elkaar (bij voorbeeld naar een speciale kliniek) doen ze daar bijna dagelijks met de heli. En in hun helis is de ruimte niet minder beperkt.... En als de transport voor patient zo voorzichtig als mogelijk nodig is, dan wordt altijd voor de heli gekozen in plaats van een rit over de straat.
WB (29-9-2017 om 10:04)
Beste Vlissinger, in principe vervoerd een traumahelikopter geen patiënten vanwege een zeer beperkte ruimte in de heli (alleen hoofd en een deel van de romp van het slachtoffer zijn bereikbaar). Daarnaast zorg evt. turbulentie voor lastige situaties en speelt de toestand van het slachtoffer een belangrijke rol. Het doel van de traumaheli is om binnen geringe tijd een trauma-arts ter plaatse te krijgen. Wanneer je er zo naar kijkt vliegt de heli nooit voor niets wanneer de arts zijn behandeling in de ambulance kan uitvoeren en deze zo, op een meer comfortabele wijze, het slachtoffer naar een ziekenhuis vervoerd. Dus, alleen in een uitzonderlijke situatie vervoerd de heli een patiënt, de ambulance heeft de voorkeur.
Vlissinger (29-9-2017 om 05:22)
En de wijsneuzen maar roepen, de helikopter vervoert nooit patienten! goed bezig. Eindelijk een keer een helikopter die niet voor niets vliegt!