Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Laatste kans voor dader zinloos geweld

Toegevoegd: 03-10-2017, 18.53 uur
Laatste kans voor dader zinloos geweld
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Het Openbaar Ministerie (OM) in Middelburg heeft dinsdag het verzoek aan de rechtbank om de voorwaardelijke invrijheidstelling van de Terneuzenaar K. van V. (39) te herroepen ingetrokken.


V. werd in 2015 door het Hof in Den Bosch veroordeeld tot vijf jaar cel voor onder meer zinloos geweld. Daarvoor had hij al de nodige veroordelingen voor al dan niet gewapende overvallen en geweldmisdrijven. Op 7 maart van dit jaar kwam V. - die momenteel in Oss woont - onder voorwaarden vrij.

Echter: bij verslavingsreclassering Novadic-Kentron weigerde hij aan wat dan ook mee te werken, verkeerde hij regelmatig onder invloed, wilde hij geen hulp, had hij een schuld van 25.000 euro, vertoonde hij agressief gedrag en wilde hij niet met een medewerker naar de reclassering in Oss omdat hij daar niet genoeg geld zou verdienen.

Voor het OM reden om de rechtbank te verzoeken V. voor 120 dagen terug in het gevang te zetten, ware het niet dat Novadic-Kentron V. een 'waarschuwing' had gegeven en V. op zijn beurt liet weten toch maar mee te willen werken. Het OM besloot daarop die vordering van 120 dagen in te trekken en V. dan maar - zij het met de nodige twijfels - 'een laatste kans 'te geven.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Tom Helgers (3-10-2017 om 19:43)
Slappe hap dat OM! Zo'n vent verdient geen laatste kans meer. Hij heeft waarschijnlijk al 3 laatste kansen gehad...
Francois (3-10-2017 om 19:27)
Hoeveel laatste kansen moet iemand nu eigenlijk krijgen? Hij heeft gewoon eieren voor zn geld gekozen, dan maar meewerken ipv 120 dagen zitten. Zo iemand moet gerehabiliteerd worden, eer hij een kans mag krijgen opnieuw mee te doen in de maatschappij.
Bennie (3-10-2017 om 19:26)
Hoeveel kansen moet je iemand geven? Wie zal het volgende slachtoffer zijn van deze ***? Ach ja Nederlandse rechters. Zucht zuchhhhhhht
Cookie-instellingen beheren