Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Zwaargewonde motorrijder had geen rijbewijs

Toegevoegd: 16-10-2017, 11.16 uur
De man was niet in het bezit van een rijbewijs en reed onverzekerd.
De man was niet in het bezit van een rijbewijs en reed onverzekerd.
© Foto: Manfred Berrevoets
Door: Manfred Berrevoets

NIEUWDORP – De motorrijder die gisteravond bij Nieuwdorp zwaargewond raakte na een ongeval is een 34-jarige Rotterdammer. De man was niet in het bezit van een rijbewijs en reed onverzekerd.


Het slachtoffer reed met enkele bekenden naar Vlissingen-Oost met een 1000 cc motor op de aanhanger. Bijna aan het einde van de Oostenrijkweg duwde de 45-jarige motoreigenaar uit Rotterdam de motor aan waarop de 34-jarige bestuurder zat. De motor sloeg aan en vloog met hoge snelheid rechtdoor, het talud af en kwam in het water van de haven tot stilstand.

De bestuurder maakte een flinke val op de onregelmatige stenen onder aan het talud. Hij raakte zwaargewond en werd met de traumahelikopter naar het ziekenhuis vervoerd. De bestuurder was niet in het bezit van een motorrijbewijs en de motor was onverzekerd.

Er werd assistentie verleend door de brandweer, Rijkswaterstaat, ambulancedienst en de traumahelikopter. De motor werd uit het water op de kant getrokken en getakeld door de een bergingsbedrijf.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Johan (17-10-2017 om 17:42)
Misschien was het helemaal niet de bedoeling van de 34 jarige bestuurder om echt te gaan rijden maar was hij de eigenaar alleen maar behulpzaam bij het starten en was er iets mis met het gashandel of iets dergelijks. Veel sterkte jongen.
Martin (17-10-2017 om 15:36)
Gierig is minder geld uitgeven dan nodig of wenselijk is. Deze kosten zijn echter noodgedwongen gemaakt omdat deze persoon/personen zich niet aan de regeltjes hebben gehouden. Dat heeft dus niks te maken met gierig. Iedereen doet wel eens iets wat niet mag, maar wanneer je zonder rijbewijs gaat rijden weet je dat je een risico neemt. In dit geval is "gelukkig" alleen de bestuurder hierbij betrokken. Toch zijn de gevolgen en de kosten al gigantisch. De chauffeur heeft misschien zijn lesje wel geleerd, maar de kosten op hem/haar verhalen zou er zeker voor zorgen dat dit geen tweede keer zal voorkomen. Het zou sowieso een hele goede waarschuwing zijn voor andere mensen die deze stomiteit willen begaan.
mrchocomel (17-10-2017 om 12:40)
Goh, iedereen zit weer over de kosten te mekkeren, snap niet dat ze Zeeuwen als gierig neerzetten.
Kees (17-10-2017 om 08:54)
En wie gaat nu de rekening betalen?
wim (17-10-2017 om 07:16)
Wat neem zo iemand toch een verantwoording op zich om zonder rijbewijs en niet verzekerd gebruik maken van een motor te besturen ,waar zal dit financieel bedrag op uit komen
Terneuzenaar (16-10-2017 om 13:59)
Net zo zwakbegaafd als mensen die met drank op achter het stuur kruipen, de zorgverlener en Belastingbetaler is hier weer de dupe van!
Cookie-instellingen beheren