Weerbericht:
Wolkenvelden, komende nacht van het zuidwesten uit enkele onweersbuien
Verkeersinformatie:
7 files van totaal 28 km

Langdurig geen treinen door boom op bovenleiding

Toegevoegd: 23-11-2017, 08.01 uur - Update: 23-11-2017, 09.35 uur
Door: Roland de Jong

OOST-SOUBURG - Een boom die op de bovenleiding is gevallen zorgt ervoor dat er nog zeker een aantal uren en mogelijk zelfs tot vanavond geen treinverkeer mogelijk is tussen Vlissingen en Goes.


Volgens ProRail viel vanochtend een boom op de bovenleiding. Dat gebeurde in de buurt van Oost-Souburg. De reizigers die in de trein zaten moesten rond 07.15 uur nog worden geëvacueerd. Om de mensen veilig uit de trein te kunnen halen moest namelijk eerst de spanning van de bovenleiding worden gehaald. Of de passagiers de trein inmiddels hebben kunnen verlaten is niet geheel duidelijk.

ProRail heeft rond 08.00 uur laten weten dat de bovenleiding ter plekke ernstig beschadigd is en dat het herstel waarschijnlijk tot halverwege de avond gaat duren. "Voor dit herstel moet de spanning tot Goes volledig uitgeschakeld worden. Hierdoor is helaas geen treinverkeer mogelijk tussen Vlissingen en Goes", aldus een woordvoerder.

De Nederlandse Spoorwegen (NS) laten weten dat de extra reistijd momenteel oploopt tot meer dan 60 minuten. Er rijden tot zeker 14.00 uur stopbussen tussen de stations Vlissingen, Vlissingen-Souburg, Middelburg en Goes. Er rijden taxibusjes tussen Middelburg en Arnemuiden.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
adjo (24-11-2017 om 10:14)
Deze oude bomen hadden al lang vervangen moeten worden door jonge aanplant. Eerst wachten tot er een ongeluk gebeurt en dan zul je zien dat ze wel gelijk omgezaagd kunnen worden. Iets wat door een stelletje " natuurliefhebbers" nu wordt vertraagd. Een onverantwoorde zaak want geloof me zo'n zware boom op het spoor kan onherroepelijk een ontsporing ten gevolge hebben. Dus overheden, neem uw verantwoording voordat de NS besluit voortaan niet meer verder te rijden dan tot Middelburg.
Zeeuwse showride (24-11-2017 om 09:56)
Helemaal eens met @Ja-Ja, wie verzint dat nou, bomen zo vlak langs 't spoor. LEVENSGEVAARLIJK net als al die bomen langs de weg (hopelijk was 't sarcasme duidelijk;) ) ik ben ook een leek maar deze boom lijkt me wel rot geweest te zijn, boven de wortelbasis afgebroken, misschien kunnen de bomen wel vaker / beter geinspecteerd worden
Ja-Ja (24-11-2017 om 05:46)
Tip:Zaag de top van de bomen langs het spoor af zodat ze niet meer de stroomleidingen kunnen halen als ze om vallen. Veel regen maak de dijk week en dan de harde wind er bij en het gebeurt dan overal. Hoge oudere bomen die al richting spoor staan omhakken. P.s Ik ben een leek maar wil gewoon ook eens wijsneuzerig doen.
Mart (23-11-2017 om 20:22)
Normaal vind ik dat "blaadjes op het spoor"maar een flauw verhaaltje maar nu hebben ze wel een keer een goeie smoes..:-)
Lianne Minderhoud (23-11-2017 om 11:31)
Helaas stond er in Middelburg pas om 9 uur een eerste bus naar Goes
m (23-11-2017 om 08:52)
fijn dat er om half 8 al bussen klaar stonden bij station Vlissingen Souburg. Keurig geregeld.
Cookie-instellingen beheren