Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
68 files van totaal 253 km

Negen personen steken te vroeg vuurwerk af

Toegevoegd: 30-12-2017, 11.18 uur
Negen personen steken te vroeg vuurwerk af
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Tijdens surveillances heeft de politie vrijdag op verschillende plaatsen op Walcheren mensen betrapt op het te vroeg afsteken van vuurwerk.


Samen met handhavers van de gemeente is in Oost-Souburg bij het Oranjeplein gecontroleerd na meldingen van jeugdoverlast. Een persoon werd naar HALT doorverwezen omdat hij illegaal vuurwerk in bezit had.

In Vlissingen kregen in de wijk Westerzicht twee jongeren een verwijzing naar HALT en in de wijken Bossenburg en Pauwenburg werden twee boetes uitgedeeld. In Biggekerke kregen tot slot vier personen een bekeuring, eveneens voor het te vroeg afsteken van vuurwerk.


Nu online: Ons videojaaroverzicht 2017. Bekijk hem hier!

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
michael (31-12-2017 om 10:29)
@ Bos, Ik had het zelf niet beter kunnen verwoordden hoor. Vast allemaal van die zielige personen die vanachter hun gordijnen staat te wachtten tot er iemand iets afsteekt, en dan de politie bellen.
michael (31-12-2017 om 01:46)
En ja hoor, de klaagdagen zijn weer begonnen. Zijn de mensen hier nu echt zo dom om te denken, wanneer er een algeheel vuurwerkverbod komt, het dan helemaal stil is rond deze dagen?? Dan word de handel (en ook de knallen) alleen maar groter. Want mensen willen gewoon vuurwerk hebben. En over de grens is dat zo gemakkelijk om te halen. Zullen de belgen en duitsers wel blij me zijn trouwens. Die gaan nog meer verkopen aan de nederlanders..
bram goeree (31-12-2017 om 01:17)
misschien is wat later beginnen met de verkoop.als ze in huis hebben is de verleiding groot om het ook uit te proberen .ze zeggen dat wanneer je het op oudjaar of net als nu een dag eerder verkoopt het te druk gaat worden .ze willen zo graag vuurwerk dan maar even in de rij staan toch .drie dagen van te voren gaan verkopen vraagt om moeilijkheden .en wat via internet besteld wordt en te vroeg wordt afgestoken in beslag nemen .ik ben niet tegen vuurwerk maar hou je wel aan de regels .verder hoop ik dat hulpverleners dit jaar eens rustig hun werk kunnen doen .die raddraaiers die hun werk onmogelijk maken zeer zwaar straffen
Jan Hendrik Leopold (30-12-2017 om 20:28)
Wanneer nu eindelijk eens een algeheel verbod. Het is niet meer het vuurwerk van 10 jaar geleden. Te veel te zwaar en illegaal vuurwerk. Dit kost de maatschappij en gemeentes meer dan gewoon een leuke show per wijk of kern. Het eerste dodelijke slachtoffer is alweer gevallen in Swifterbant.... mensen wanneer gaan jullie ogen open (i.p.v. beschadigd )
June (30-12-2017 om 20:11)
Negen personen maar? 900 lijkt eerder te kloppen. Overal is het al bezig.
Bos (30-12-2017 om 18:47)
Wat een trieste reacties zeg. Misselijk makend zijn de meeste volwassenen tegenwoordig. Laat de jeugd gewoon lekker genieten van dat beetje vuurwerk die drie dage in het jaar. Het is natabene al 364 dagen per jaar verboden. Het lijkt wel of de ss weer bestaat dat al die volwassenen elkaars kinderen aangeven en erbij lappen. Stelletje schoften. En zelf waren jullie vroeger de braafste natuurlijk... bahh.... In dit land kunnen ze alleen nog maar zeiken tegenwoordig, niemand gunt een ander nog iets. Roken verboden, vuurwerk verbieden, vrijheid van mening verbieden, zwarte piet verbieden, afstandsbestuurbare vliegtuigjes (drones) verboden.. enz.. triest land dit.. En dan moet de jeugd zeker nog respect voor ouderen, politie en overheid hebben ?
Cookie-instellingen beheren