Eigenaren gestolen sieraden babbeltrucs gezocht

Toegevoegd: 09-01-2018, 15.01 uur

Foto's van de sieraden staan op de site van de politie.
Foto's van de sieraden staan op de site van de politie.
1
© Foto: Politie Zeeland - West-Brabant
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De politie is op zoek naar de eigenaren van gestolen sieraden, die vermoedelijk in de tweede helft van 2017 zijn buitgemaakt bij babbeltrucs in Midden- en Zuid-Nederland.

In oktober startte de Zeeuwse politie een onderzoek naar drie diefstallen uit woningen na een babbeltruc. Zo werd op donderdagmiddag 5 oktober de bewoonster van een woning aan de Noordsingel in Middelburg bestolen. Op zondagmiddag 8 oktober gebeurde hetzelfde bij een woning aan het Hof ter Veste. Vrijdagmiddag 20 oktober werd bij de Bongerd in Goes een vrouw bestolen, eveneens middels een babbeltruc.

In november kwam de politie twee personen op het spoor die mogelijk betrokken waren bij de babbeltrucs. Op 13 december werd het duo in Arnhem op heterdaad betrapt. Het gaat om een 34-jarige man uit Rosmalen en een 31-jarige vrouw uit Den Bosch. Zij konden worden aangehouden, zijn inmiddels meerdere keren verhoord en zitten nog vast.

Tijdens het onderzoek werden meer dan honderd sieraden gevonden in een woning in Den Bosch. Het gaat onder andere om armbanden, broches, hangertjes, een horloge, kettingen, oorbellen, ringen en munten. De politie vermoedt dat de spullen van diefstal afkomstig zijn en wil ze graag aan de eigenaren terugbezorgen. Omdat de eigenaren nog niet zijn achterhaald, zijn nu foto's gepubliceerd. Mensen die hun goederen herkennen, kunnen contact opnemen via de website van de politie.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
wim (10-1-2018 om 07:29)
Gelukkig dat die personen toch gepakt zijn en kunnen der gestolen goederen terughalen hier toch weer mooi werk door de politie om ze op te sporen.